"Irritante Belg" woont in Achel

Achelaar Jan Hendriks viel woensdag bijna van zijn stoel toen hij onderwerp van gesprek was in het populaire Nederlandse tv-programma ‘Top 2000 à Go-Go’. In het verhaal van een Nederlandse die kwam vertellen over een bizarre ontmoeting met haar idool Bob Dylan figureerde hij als “irritante Belg”.

wverhaert

Presentator Matthijs van Nieuwkerk had een Nederlandse dame te gast die Dylan in 1992 tegen het lijf liep vlak voor een concert in Duinkerke.

“In afwachting van het Dylan-concert ’s avonds liepen we door Duinkerke, en werd ik tot mijn grote verrassing op de schouder getikt door Bob Dylan. Hij siste om een kerel weg te jagen. Er liep daar een irritante Belg foto’s te maken van wie Dylan dacht dat hij bij mij hoorde”, vertelde hevige fan Anneke Derksen aan Van Nieuwkerk.

En die ‘irritante Belg’ woont in Achel en viel zowat van zijn stoel toen hij op tv het oude verhaal zag voorbijkomen.

“Ik was toen 25. In extremis hadden mijn vrouw en ik beslist om met nog wat familie naar het Dylan-concert in Duinkerke te gaan”, vertelt hij.

“We waren wat vroeg en zaten rustig op de dijk nog iets te drinken. Tot plots mijn schoonmoeder opschrok en riep: ‘Daar wandelt Dylan!’. In een reflex nam ik mijn fototoestel en begon beelden te maken. Dat stelde hij niet op prijs en tikte dus die voor mij onbekende Anneke aan om mij weg te jagen.”