Toonzaal bezwijkt onder sneeuwlast

Onder het gewicht van de sneeuw is de achterliggende toonzaal van Camping Salu aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek ingezakt.

Juliaan Deleebeeck

In de toonzaal van 300 vierkante meter stonden campingmateriaal, tuinmeubelen, tenten en vier caravans uitgestald. Een deel van dat materiaal is beschadigd door de metalen bogen die doorgeplooid zijn.

“Eigenlijk gebeurde het bijna in alle stilte”, zegt Willy Salu. "Niets spectaculairs. Ik heb geen gedruis gehoord en bij toeval vastgesteld dat de nok van de constructie doorgeplooid was tot op de caravans. De constructie bestaat uit buizen waarover een zwaar zeildoek opgespannen is. Ze is al veertig jaar oud."

"De brandweer heeft de boogconstructie gestut en dinsdag hebben we de sneeuw er af gehaald. De schade blijkt nog mee te vallen maar eigenlijk kunnen we die pas opmeten als we weer overal bij kunnen komen. De toonzaal is helemaal verloren. Of we ze gaan vervangen en door wat weten we nog niet. De verzekering moet eerst nog een verslag opstellen.”

De speciaalzaak voor kampeermateriaal en tuinmeubelen heeft vooraan langs de Leuvensesteenweg nog een grote winkel met toonzaal. Daar is er een plat dak.

“Nu de televisie aan de lopende band ingestorte daken toont door de sneeuwbelasting ben ik toch bezorgd aan het worden", zegt Willy. ”Het dak heeft wel een kleine helling om het water af te voeren maar een dik pak sneeuw dat blijft liggen weegt al snel enkele tonnen. Ik heb uit voorzorg overal in de toonzaal steunbalken geplaatst om de houten dakspanten te stutten. Je kan het maar beter voorkomen."

Juliaan Deleebeeck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer