Els Callens en Nancy Feber gaan weer tennissen

Na de comebacks van Kim Clijsters en Justine Henin denken nu ook Els Callens (40) en Nancy Feber (34) aan een terugkeer. De twee willen samen gaan dubbelen op het WTA-circuit.

kscherpenberg

"Deze zomer begon het bij ons alletwee te kriebelen. Meer voor de grap hebben we aan elkaar gevraagd of we het nog eens wilden proberen op het WTA-circuit en het antwoord was positief", aldus Feber in een Corelio-krant.

In februari werken ze hun eerste toernooien af. Ze hopen via de kleinere wedstrijden een wildcard voor de grote afspraken in de wacht te slepen.

"Bedoeling is om op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi te geraken. Het kan een groot succes worden, maar het kan ook tegenvallen. Daarom maken we na zes maanden een evaluatie", is Feber realistisch. Stiekem wordt er toch gedroomd van de Spelen in Londen.

Nancy Feber was een echte klassebak bij de junioren. Zo won ze vier grandslamtoernooien, waarvan drie in het dubbelspel. Op het WTA-circuit maakte ze de verwachtingen echter nooit waar.

Callens (foto) haalde dan weer een bronzen medaille op de Spelen in Sydney in 2000. Vijf jaar later stopte ze haar rackets in de kast.