Reconstructie in Wemmel met emotionele Ebrue

Print
Reconstructie in Wemmel met emotionele Ebrue

Reconstructie in Wemmel met emotionele Ebrue

In Wemmel bij Brussel is een reconstructie gehouden van de moordoverval op het advocatengezin De Vleeschouwer. Ebrue, de vriendin van de eveneens vermoorde zoon Nicolas De Vleeschouwer, was daarbij aanwezig en gaf de speurders aanwijzingen over het verloop van de overval.

Ebrue werd tijdens de overval beschoten en raakte zwaar gewond maar is intussen hersteld. Ze was volgens het verslag van VTM over de reconstructie duidelijk aangedaan toen ze de woning verliet. De jonge vrouw had tranen in en de ogen.

Op 13 november werd de 57-jarige advocaat Michel De Vleeschouwer, zijn 48-jarige echtgenote Françoise Grumbers en 21-jarige zoon Nicolas doodgeschoten met kogels in het hoofd afgemaakt na een discussie over de verkoop van een auto. Ebrue zat op het ogenblik van het conflict met Françoise in de woonkamer in een zetel, toen er tumult en schoten waren in het bureau waar Michel en Nicolas en de twee of drie daders aanwezig waren.

Françoise, zo blijkt uit de reconstructie snelde naar het bureau en werd neergeschoten. Ebrue kon naar de kelder vluchten maar werd toch geraakt.

In de zaak zijn drie verdachten aangehouden maar het is nog onduidelijk wie precies welk aandeel heeft in deze uiterst gewelddadige overval.

(Foto: Archief)