Lommelaar van 14 bouwt gocart om tot sneeuwruimer

De sneeuwval inspireerde Wout Gerits uit Lommel tot een bijzonder initiatief. De 14-jarige bouwde zijn gocart ingenieus om tot sneeuwruimer en reinigt daarmee al trappend een aanzienlijk aantal fietspaden in zijn woonplaats Lommel-Barrier. Ook de parkings van de winkels maakt hij sneeuwvrij.

fvranckx

“Vorig jaar, toen was het ook zo’n strenge winter, heb ik mijn Mammoet-gocart voorzien van een houten sneeuwschuif”, vertelt Wout, die aan de Luikersteenweg in Lommel-Barrier woont. “In de omgeving van het bekende kruispunt reinig ik fietspaden en de parkings van de winkels.”

De jongeman is vooral actief in de weekends. “Door de week is het moeilijk, want dan zit ik op internaat. Maar wanneer ik vrij ben en het stopt met sneeuwen, ben ik buiten. Zaterdagavond om half tien ben ik nog op ronde geweest, wat toch een uurtje in beslag neemt.”

“Natuurlijk is dat wel vermoeiend, al dat trappen. Maar ik heb al eens gekeken of ik mijn gocart van een motor kon voorzien. Maar dat kon wettelijk allemaal zomaar niet”, lacht Wout die eraan toevoegt dat de stad ook op de hoogte is van zijn activiteit. “Laat ons zeggen, de strooidiensten kunnen soms wat hulp gebruiken”, klinkt het tactvol.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio