Robert M. bekent kindermisbruik in derde crèche

Robert M., de man die tientallen kinderen misbruikt heeft in verschillende crèches in Nederland, heeft bekend dat hij ook een kind misbruikte in kinderdagverblijf De Toverlantaarn. Intussen blijkt dat de man in 2003 al om hulp vroeg voor pedoseksuele neigingen.

jlenaerts

Robert M. werkte eerder in de kinderdagverblijven Het Hofnarretje en Jenno's Knuffelparadijs. In 2009 werkte hij negen dagen bij De Toverlantaarn. Ook daar misbruikte hij een kindje. De ouders zijn op de hoogte gebracht van de bekentenis en worden bijgestaan door professionele hulpverleners.

De man werd bij De Toverlantaarn in zijn proefperiode ontslagen. Zijn collega's en leidinggevenden vonden hem eigenwijs en oncollegiaal.

Rechtszaak

Robert M. werd in 2003 in Duitsland veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf. Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad vroeg hij zijn advocaat toen om hulp.

Die bracht de werkgever van M., een vrijwilligersorganisatie die hem in een crèche liet werken, op de hoogte. De organisatie lichtte de politie dan weer in over de plannen van de man om naar Amsterdam te gaan om daar met kinderen te werken.

Meer over Nederland