Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lid worden?

Je moet eerst lid worden voor je kan deelnemen aan de wedstrijden. Je hoeft slechts eenmalig lid worden, daarna kan je deelnemen door je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord in te geven.

Lid worden doe je door de knop registreer onder Voor de eerste keer hier? Registreer je! te klikken en dan alle velden van het formulier in te vullen (e-mailadres, naam, adres, telefoonnummer, …).

Klik op deze link om lid te worden.

In dit formulier moet je ook een wachtwoord ingeven dat je moet gebruiken om aan te melden. Dit is dus een zelfgekozen wachtwoord. Het is raadzaam dit wachtwoord ergens te noteren. Controleer ook goed of je e-mailadres klopt, want daar wordt de bevestigingsmail toegestuurd.

Hou er rekening mee dat je wachtwoord hoofdlettergevoelig is. je moet dus op de exacte plaatsen hoofdletters en kleine letters gebruiken.

Als je alle informatievelden hebt ingevuld klik je op bevestig onderaan het formulier. Je krijgt daarna dadelijk een e-mail van ons waarin je je registratie moet bevestigen. Klik in deze e-mail op Klik hier om uw registratie te voltooien!.

Belangrijk: je moet binnen 24 uur in deze e-mail klikken op de link om je registratie te voltooien, anders vervalt je registratie en moet je de procedure opnieuw doorlopen.

Indien je de activeringsmail niet hebt ontvangen, is er iets foutgelopen (bijvoorbeeld door het invoegen van een fout e-mailadres, of omdat de bevestigingsmail in de map ongewenste email is terechtgekomen). Je registratie is dan niet voltooid.

Zodra je je registratie bevestigd heeft, kunt je jezelf aanmelden en deelnemen aan acties en wedstrijden, en reageren op artikels.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je kan een nieuw wachtwoord aanvragen via deze link. Na het invullen van je e-mailadres krijg je van ons een link toegestuurd. Deze verwijst naar een pagina waar je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Zorg er wel voor dat je meespeelt met het laatst gekozen wachtwoord.

Als je wachtwoord automatisch ingevuld wordt wanneer je probeert aan te melden, is dit niet meteen het correcte wachtwoord. Het browser van je computer onthoudt namelijk jouw laatst gebruikte wachtwoord. Je moet dit eerst te wissen en het nieuwe wachtwoord in vullen.

Ik klik op de link om mijn registratie te bevestigen, maar ik krijg een foutmelding.

Je krijgt na je registratie een e-mail toegestuurd om je registratie te bevestigen. Deze bevestiging moet binnen de 48 uur gebeuren, anders vervalt je registratie.

Je kan dan best opnieuw lid worden en je mailbox controleren op de bevestigingsmail. In deze e-mail staat de link waarmee je je registratie voltooid. je moet op deze knop klikken om je registratie te vervolledigen. Daarna kan je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord.

De bevestigingsmail is nodig om te vermijden dat iemand anders je e-mailadres gebruikt om lid te worden.

Ik krijg de bevestigingsmail niet aan.

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

 • E-mailberichten komen niet altijd meteen aan. Dit kan enkele minuten duren.
 • Misschien wordt de e-mail tegengehouden door een spamfilter op je computer. Kijk zeker je map ongewenste e-mail na - in een engelse versie Junk email of Spam email. Als de e-mail zich daar ook niet in bevindt, wordt deze waarschijnlijk tegengehouden door een filter van een anti-spamprogramma. Hiervoor kunt je best contact opnemen met je internetprovider, om te vragen of zij hbvl.be willen opnemen in hun veilige lijst.
 • U hebt misschien een fout e-mailadres gebruikt om lid te worden waardoor de bevestigingsmail niet juist aankomt en je lidmaatschap dus ook niet voltooid kan worden. je zal dus opnieuw lid moeten worden als je wil deelnemen aan acties of wedstrijden, ditmaal met een correct e-mailadres. (Wanneer je toch je correct e-mailadres hebt gebruikt, dan zal je dat merken tijdens een tweede poging om lid teworden.)

Kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Je kan je contactgegevens zelf beheren, nadat je aangemeld bent op onze site.

 • Meld je aan op de website door rechtsboven op de webpagina te klikken op de link Aanmelden.
 • Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop Aanmelden.
 • Klik rechtsboven vervolgens op uw naam, en vervolgens op Mijn profiel, of klik op deze link om je gegevens te bewerken.
 • Pas je gegevens aan en klik op de knop Bevestig.

Ik krijg steeds de melding Het aanmelden is mislukt. Probeer opnieuw.

Waarschijnlijk gebruik je een fout wachtwoord of een foute schrijfwijze bij het aanmelden. Hou er rekening mee dat je wachtwoord hoofdlettergevoelig is. je moet dus op de exacte plaatsen hoofdletters en kleine letters gebruiken.

Zorg er ook voor dat je niet per ongeluk een extra spatie toevoegt aan het wachtwoord. Dit gebeurt vaak wanneer men het wachtwoord kopieert en plakt.

Indien je een nieuw wachtwoord hebt aangevraagd, zorg er dan voor dat je zeker het laatst toegezonden wachtwoord gebruikt. Alle andere wachtwoorden vervallen namelijk als je een nieuw wachtwoord aanvraagt. Als je wachtwoord automatisch ingevuld wordt wanneer je probeert mee te spelen, is dit niet noodzakelijk het correcte wachtwoord. Je browser onthoudt namelijk je laatst gebruikte wachtwoord.

Ik ben al geregistreerd, maar ik raak niet aangemeld.

Controleer of één van de volgende situaties zich voor doet:

 • Misschien gebruik je een fout wachtwoord of een foute schrijfwijze bij het inloggen? Houd er rekening mee dat je wachtwoord hoofdlettergevoelig is. Je moet dus exact op juiste plaatsen hoofdletters en kleine letters gebruiken. Gebruikt je cijfers in je wachtwoord? Controleer dan ook de toets Num Lock.
 • Zorg ervoor dat je niet per ongeluk een extra spatie toevoegt aan het wachtwoord. Dit gebeurt vaak wanneer men het wachtwoord kopieert en plakt.
 • Weet je het wachtwoord niet meer? Dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen bij Wachtwoord vergeten? Klik hier in het inlogvenster of door via deze weg een nieuw wachtwoord aan te vragen.
 • Als je geen melding krijgt, maar een blanco scherm of steeds terug het inlogscherm, is de kans groot dat het probleem aan je browser of aan je persoonlijke beveiligingsinstellingen (personal firewall, spysweepers, virusscanner ...) ligt.

Kan ik via e-mail deelnemen aan een wedstrijd?

Deelnames via e-mail worden niet aanvaard. Alle deelnames moeten via ons wedstrijdformulier verlopen om de gegevens correct te kunnen verwerken.

Kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Ja, dat kan.

 1. Meld je aan op de website door rechtsboven op de webpagina, te klikken op de link Aanmelden.
 2. Vul als e-mailadres je oude e-mailadres en wachtwoord in (wellicht heeft je webbrowser dit reeds voor u ingevuld) en klik op de knop Aanmelden.
 3. Klik rechtsboven vervolgens op uw naam, en vervolgens op Wijzig e-mail, of klik op deze link om uw e-mailadres te wijzigen.
 4. Vul nu tweemaal je nieuwe e-mailadres in.
 5. Er verschijnt een melding dat je op je nieuw adres een bevestigingsmail zult ontvangen.
 6. In de mail die je hebt ontvangen (op je nieuw mailadres) klik je op de link.
 7. U krijgt een bevestiging dat je mailadres is vervangen.

Het lukt niet om mij aan te melden.

Als het niet lukt om aan te melden op de website, controleer dan de volgende punten:

 • Controleer of de toets Caps Lock niet per ongeluk geactiveerd is. je wachtwoord is namelijk hoofdlettergevoelig.
 • Gebruik je cijfers in je wachtwoord? Controleer dan ook of de toets Num Lock actief is.
 • Zorg er ook voor dat je niet per ongeluk een extra spatie toevoegt aan het wachtwoord. Dit gebeurt vaak wanneer men het wachtwoord kopieert en plakt.
 • Indien je een nieuw wachtwoord hebt aangevraagd, zorg er dan voor dat je zeker het laatst toegezonden wachtwoord gebruikt dat je hebt aangemaakt. Alle andere wachtwoorden vervallen namelijk als je een nieuw wachtwoord aanvraagt.
 • Als je wachtwoord automatisch ingevuld wordt wanneer je probeert aan te melden, is dit niet noodzakelijk het correcte wachtwoord. je besturingssysteem onthoudt namelijk je laatst gebruikte wachtwoord. Tik je wachtwoord manueel in.

Kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

Eenmaal geregistreerd kan je, indien gewenst, je wachtwoord wijzigen.

 1. Meld je aan op de website door rechts bovenaan op de pagina te klikken op Aanmelden, en uw huidig e-mailadres en wachtwoord in te geven.
 2. Klik rechtsboven vervolgens op uw naam, en vervolgens op Wijzig wachtwoord, of klik op deze link om uw wachtwoord te wijzigen.
 3. Vul je huidige wachtwoord in en klik op Aanmelden.

  Uw wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

 4. Vul éénmaal je huidig wachtwoord in en tweemaal het nieuwe wachtwoord dat je wenst te gebruiken.
 5. Klik op de knop Bevestig.

U kunt nu aanmelden met het nieuwe wachtwoord.

Wanneer je nadien opnieuw aanmeldt, kan het zijn dat je webbrowser automatisch je e-mailadres en wachtwoord invult. Je browser vult hier nog het oude wachtwoord in. Je moet dit wachtwoord verwijderen. Vervolgens tik je je nieuw wachtwoord in en klik je op Aanmelden.