Nieuws Limburg - HBvL
Nieuws Limburg - HBvL

Nuh Karakus schuldig bevonden aan eremoord op vrouw

nuh karakus schuldig bevonden aan eremoord op vrouw 2

27/04/'12 Binnenland De Antwerpse assisenjury heeft Nuh Karakus (26) uit Willebroek schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote Sevda Kuscu (22). Karakus wurgde zijn vrouw op 6 mei 2009, in hun appartement in de Floridastraat in Willebroek. De verdediging had de voorbedachtheid betwist, maar de jury vond die wel bewezen.

Karakus wurgde zijn vrouw, sneed haar romp open met een mes en verwijderde haar darmen, al beweerde hij dat laatste niet meer te weten. Eerder deze week had Karakus tijdens het verhoor al bevestigd dat het om een eremoord ging. Hij voelde zich gekrenkt in zijn mannelijke trots, omdat zij hem bedroog met andere mannen.

Ongeloofwaardig

De jury vond Karakus' versie van het incident niet geloofwaardig. Ook de vaststellingen van de wetsdokter en het labo kwamen niet overeen met het verhaal van de beschuldigde. Ook Kuscu's vermeende overspel werd door de jury niet als waar aangenomen.

De ochtend van de moord wilde Kuscu haar man definitief verlaten, dat werd aangetoond door een sms'je dat ze hem een dag eerder had gestuurd. Daarop haalde Karakus een uitbeenmes uit de keuken, en vermoordde haar. Dat hij dat mes gekocht had om groenten mee te snijden, geloofde de jury niet.

De dag voor de feiten had Karakus zijn vrouw nog bedreigd, hij stuurde haar een bericht met de boodschap dat hij het haar nooit zou vergeven als ze hem zou verlaten. Karakus werd daarop schuldig bevonden aan moord, en niet doodslag zoals de verdediging had gevraagd. Het openbaar ministerie zal nu een gepaste straf vorderen. Op moord staat maximaal levenslang.


Gerelateerde artikels
Meest gelezen