Leefbaar Zonhoven en Het Gaat Om U voeren samen actie tegen Noord-Zuid

leefbaar zonhoven en het gaat om u voeren samen actie tegen noord zuid

Werkgroep vzw Leefbaar Zonhoven en actiegroep ‘Het Gaat Om U’ uit Houthalen gaan samen actie voeren tegen de Noord-Zuid en de uitloper ervan in Zonhoven. Maandag was er een eerste bijeenkomst van beide actiegroepen.

“We hebben het gevoel dat we in Zonhoven weinig inspraak krijgen en dat de gemeente zich neerlegt bij de situatie”, zeggen Bart Vandertraeten en Jan Drijkoningen van Leefbaar Zonhoven.

“Straks wordt de Engstegenseweg afgesloten van de N74 en de plannen voor de rotonde ter hoogte van Benji zijn zo goed als klaar. Wij vragen dat eerst de totale verkeerssituatie in kaart wordt gebracht. Komt er een sneltram? Een station op de Halveweg? We vrezen dat ook de Zavelstraat en de Donkweg afgesloten worden van de N74, waardoor de druk op de gemeentewegen steeds groter wordt. De Noord-Zuid eindigt de facto aan de ‘superrotonde’ bij Benji, en daarom gaan we samenwerken met Het Gaat Om U, de actiegroep van Lillo de Standaard in Houthalen. Die hebben heel wat expertise opgebouwd.”

Bouwvergunning

Burgemeester Johny De Raeve van Zonhoven pareert de kritiek. “Met de rotonde op de Eikenen aan Benji is er wél een aansluiting naar beide kanten van de gemeente”, zegt hij. “De leefkwaliteit van de buurt komt ook niet in het gedrang, want volgens de plannen ligt ze verder weg. We gaven een gemeentelijk advies met zéér kritische bemerkingen over het teveel aan grondinname voor die rotonde. We doen wat we kunnen.”

Inmiddels is er een bouwvergunning afgeleverd voor de herinrichting Engstegenweg/N74. Blijven dus nog de kruispunten aan de Zavelstraat en de Donkweg over. “We verzetten ons tegen het feit dat deze wegen geen aansluiting krijgen op de N74”, aldus De Raeve. “Maar dat is nu niet aan de orde. Het gaat hier over een streefbeeld op lange termijn. Het kan nog 10 jaar duren voor de herinrichting van die kruispunten wel aan de orde is.”

WiVa

extern hairstudio rene wint reis

Hairstudio Rene wint reis

Ingestuurd door wilm bielen
10/04 Afgelopen Hololool, alweer een aantal maanden geleden, werd er een reis verloot onder de sponsors. Als winnaar kwam Hairstudio Rene uit de bus. Dit weekend volgde de officiële prijsuitreiking. Proficiat en geniet van deze deugddoende vakantie.

auto knalt op vrachtwagen op e314 in zonhoven

Auto knalt op vrachtwagen op E314

10/04 Woensdagochtend is opnieuw een auto achterop een vrachtwagen gecrasht op de E314 in Zonhoven. Door de klap werd de wagen weggeslingerd. Meteen daarna begon een tweede auto te slingeren over de brokstukken van het eerste ongeval. De tweede …

extern paasontbijt in basisschool windekind

Paasontbijt in basisschool Windekind

Ingestuurd door Stefanie Gorissen
09/04 Vrijdag 4 april konden alle kinderen genieten van een paasontbijt. Een eitje, een croissant, een sandwich, een schijfje (halal)vlees, een stukje kaas, cornflakes, fruitsla... Samen eten smaakt dubbel zo lekker!Voor de kleinste hongerige maagjes …Meest gelezen in zonhoven
Het weer in Zonhoven
Vandaag Mist 10,3 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 12,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Zonhoven
Hoydonckx Julia
Hoydonckx Julia
85 jaar
gestorven op 11/04/2014
in ZONHOVEN
Kerkhofs Cato
Kerkhofs Cato
91 jaar
gestorven op 01/04/2014
in ZONHOVEN
Meer
Wachtdiensten in Zonhoven
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Zonhoven
Meer immo