Speeltuin De Motten voortaan beter toegankelijk

Na enkele maanden van renovatiewerken is woensdag de vernieuwde speeltuin De Motten officieel heropend. Voor deze vernieuwingen stonden kindvriendelijkheid, groenaanplantingen en toegankelijkheid centraal. Zo werden er een zandtafel en een transportbaan voor rolstoelgebruikers geïnstalleerd. Verder werd de speeltuin gedraineerd en werden er paadjes aangelegd. Kostprijs: 200.000 euro, waarvan 114.000 euro betaald wordt door de provincie.
Schepen van Jeugd Gerard Stassen is tevreden over het resultaat: “Deze zandspeeltuin opende in 1958. In 1992 kwam er een grote renovatie met o.a. de aanleg van een verkeerspark. Maar met de recente aanpassingen oogt de speeltuin modern, veilig en aantrekkelijk. De stad wil extra inspanningen leveren om te blijven innoveren en ervoor te zorgen dat onze jeugd een aangename speelplek heeft, waar ze goede herinneringen aan overhoudt.”
Speeltuin de Motten heeft ook regionaal een niet te onderschatten belang en lokt heel wat bezoekers van buiten Tongeren. Daarom heeft de provincie Limburg financiële middelen vrijgemaakt om dit project te ondersteunen. “Vanuit het Limburgfonds werd 1 miljoen euro vrijgemaakt om de kwaliteit van zeven speeltuinen te verbeteren”, zei gedeputeerde Hilde Claes. “De Motten is een mooi voorbeeld geworden. Hier werd de toegankelijkheid, bereikbaarheid, veiligheid en speelkwaliteit verhoogd.”

Park

De stad heeft nog meer plannen voor het stadspark. Er is een ontwerper aangesteld die een totaalvisie voor de verdere omgeving zal maken.
“Het is de bedoeling dat de twee parkgedeelten samensmelten tot één groot stadspark met tal van recreatiemogelijkheden”, weet burgemeester Carmen Willems.
“Het nieuwe park, met speelbos, zal zich uitstrekken van aan cc De Velinx tot aan de hondsdressuur. Er komt tevens een parkeerruimte voor 300 personenwagens en 10 bussen. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal aangeboden parkeerplaatsen. Aan de ingang komen er twee parkeerplaatsen voor gehandicapten. De Finse piste wordt uitgebreid, het basketveld en het skatepark worden heringericht.”

DiRo

extern snelheid viert hoogtij bij de tongerse modelvleugels

Snelheid viert hoogtij bij Tongerse Modelvleugels

Ingestuurd door Henri Horion
08:45 Update Nu 2014 goed begonnen is, is het tijd om ook het wedstrijdseizoen van start te laten gaan. Zondag 6 april was het zover: de eerste Q500 F3R wedstrijd van het jaar op het terrein van de Tongerse Modelvleugels.De deelnemende piloten streden in …

extern kunstexpo in sint ursulakapel

Kunstexpo in Sint-Ursulakapel geslaagd

Ingestuurd door miet debay
14/04 Afgelopen weekend vond er in de Sint-Ursulakapel in Tongeren een tentoonstelling plaats. En niet zo maar een tentoonstelling! Twee kunstenaars - Georges Servaes en Roland Menten - stelden er hun werken tentoon.Roland Menten maakt beelden in …

extern tongenaren verbroederen met oud heverlee aan de zoet water vijvers

Tongenaren verbroederen met Oud-Heverlee aan de Zoet Watervijvers

Ingestuurd door Frans Vandenwijngaerden
12/04 Zeventig Tongenaren aangesloten bij de 'Vriendenkring der Gepensioneerden van het Technisch Instituut O.L.Vrouw' (TIO) trokken zopas samen de natuur in. Niet zomaar de eerste de beste natuurwandeling. Neen, het ging met de bus richting …Meest gelezen in tongeren
Het weer in Tongeren
Vandaag Betrokken 8,0 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 11,8 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Tongeren
Houbrechts Jean
Houbrechts Jean
76 jaar
gestorven op 09/04/2014
in TONGEREN
Vandelaer Hilda
Vandelaer Hilda
72 jaar
gestorven op 05/04/2014
in NEREM
Meer
Wachtdiensten in Tongeren
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Tongeren
Meer immo