60 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis Tongeren

66 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis tongeren

Terwijl elders in ons land gevangenissen overbevolkt zijn, telt de jeugdgevangenis van Tongeren binnenkort 60 cipiers voor 4 tot 9 gevangenen. "Absurd", zegt Ivan Vandecasteele van de socialistische vakbond ACOD.

"Een politieke beslissing zorgt ervoor dat er vanaf volgende maand 60 cipiers en 6 Vlaamse ambtenaren tewerkgesteld zullen zijn en dat terwijl er maar 4 tot 9 jongeren verblijven", aldus Vandecasteele.

"Wij stellen dan ook voor dat er één verdieping opengesteld wordt voor volwassen gedetineerden", gaat hij verder. "Op die manier zouden er op de ene verdieping 17 jongeren kunnen verblijven en op de andere zo'n 36 volwassenen."

"Daarnaast verhuizen zo'n 26 Franstalige jongeren binnenkort van de gesloten instelling in Everberg naar de gevangenis van Saint-Hubert. Die plaatsen kunnen opgevuld worden door delinquenten uit Tongeren, zodat er daar enkel volwassenen zullen verblijven. In beide gevallen betekent het geen meerkost voor de regering", besluit Vandecasteele.

Ontspanningsmogelijkheden

Ondertussen heeft de regering beslist dat de ontspanningsmogelijkheden in de jeugdinstelling van Tongeren uitgebreid worden.

Momenteel zijn die beperkt tot vier wandelmomenten, maar nog dit jaar komt er onder andere een sportvloer als ondergrond voor de gemeenschappelijke wandeling.

extern zwemloop te tongeren 21 04 2014

Triatlonclub ZLTC houdt zwemloop

Ingestuurd door Norry Schoefs
22/04 Zondag 21 april organiseerde triatlonclub ZLTC uit Tongeren haar jaarlijkse jeugdzwemloop. Dit jaar hebben we gemakkelijk de kaap van honderd deelnemers overschreden. 115 jeugdigen en 25 volwassenen hebben de combinatie zwemmen en lopen …

extern paasfeest bij s plus afdeling tongeren

Paasfeest bij S-plus afdeling Tongeren

Ingestuurd door Celestin Steuperaert
22/04 Zoals elk jaar ging op paasmaandag weer het jaarlijkse paasfeest door van de Senioren van S-plus afdeling Tongeren. Voor dit paasfeest kwamen er zo een 180 tal senioren opdagen die konden genieten van een zeer gezellige namiddag.Er werd zoals …

Breng je grootste schat naar het Gallo-Romeins Museum

Ingestuurd door Patrick Mathei
22/04 Op zondag 27 april vindt in heel Vlaanderen en Brussel de 14e editie van Erfgoeddag plaats. Meer dan 500 cultureel-erfgoedorganisaties (musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heem- en geschiedkundige kringen, enz.) bieden die dag een kleurrijke …Meest gelezen in tongeren
Het weer in Tongeren
Vandaag Licht bewolkt 14,3 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 16,0 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Tongeren
NEVEN Alice Theodora
NEVEN Alice Theodora
71 jaar
gestorven op 20/04/2014
in RIKSINGEN
NEVEN Catharina
NEVEN Catharina
95 jaar
gestorven op 18/04/2014
in TONGEREN
Meer
Wachtdiensten in Tongeren
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Tongeren
Meer immo