60 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis Tongeren

66 cipiers voor 9 jongeren in jeugdgevangenis tongeren

Terwijl elders in ons land gevangenissen overbevolkt zijn, telt de jeugdgevangenis van Tongeren binnenkort 60 cipiers voor 4 tot 9 gevangenen. "Absurd", zegt Ivan Vandecasteele van de socialistische vakbond ACOD.

"Een politieke beslissing zorgt ervoor dat er vanaf volgende maand 60 cipiers en 6 Vlaamse ambtenaren tewerkgesteld zullen zijn en dat terwijl er maar 4 tot 9 jongeren verblijven", aldus Vandecasteele.

"Wij stellen dan ook voor dat er één verdieping opengesteld wordt voor volwassen gedetineerden", gaat hij verder. "Op die manier zouden er op de ene verdieping 17 jongeren kunnen verblijven en op de andere zo'n 36 volwassenen."

"Daarnaast verhuizen zo'n 26 Franstalige jongeren binnenkort van de gesloten instelling in Everberg naar de gevangenis van Saint-Hubert. Die plaatsen kunnen opgevuld worden door delinquenten uit Tongeren, zodat er daar enkel volwassenen zullen verblijven. In beide gevallen betekent het geen meerkost voor de regering", besluit Vandecasteele.

Ontspanningsmogelijkheden

Ondertussen heeft de regering beslist dat de ontspanningsmogelijkheden in de jeugdinstelling van Tongeren uitgebreid worden.

Momenteel zijn die beperkt tot vier wandelmomenten, maar nog dit jaar komt er onder andere een sportvloer als ondergrond voor de gemeenschappelijke wandeling.

win tickets voor tongeren metal fest 2

Win tickets voor Tongeren Metal Fest

09/04 Dit weekend is er de eerste editie van het Tongeren Metal, een gloednieuw festival in de Velinx. Op de eerste editie staan al behoorlijk wat bekende namen waaronder Asphyx en Angel Witch. Wij geven twee tickets weg. Het Tongeren Metal Fest …

extern cd v tongeren gooit 2 jongeren in de strijd

CD&V-Tongeren gooit 2 jongeren in de strijd

Ingestuurd door Jean Snellinx
09/04 Van An Christiaens, schepen in Tongeren, was al bekend dat zij voor de verkiezingen voor het Vlaams Parlement de eerste opvolgersplaats kreeg toegewezen.Nu staat ook vast dat Krijn Henrotte zal meedingen als 4de opvolger bij de CD&V bij de …

vakbondsactie bij de lijn in tongeren beeindigd

Vakbondsactie bij De Lijn in Tongeren beëindigd

08/04 De vakbondsactie in de stelplaats van De Lijn in Tongeren is afgelopen. Personeel, vakbonden en directie zijn tot een akkoord gekomen. In afwachting van een nieuwe levering voertuigen worden er tijdelijk extra maatregelen getroffen om de …Meest gelezen in tongeren
Het weer in Tongeren
Vandaag Helder 4,8 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 6,5 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Tongeren
Vandelaer Hilda
Vandelaer Hilda
72 jaar
gestorven op 05/04/2014
in NEREM
Jans Jean-Pierre
Jans Jean-Pierre
62 jaar
gestorven op 04/04/2014
in TONGEREN
Meer
Wachtdiensten in Tongeren
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Tongeren
Meer immo