Webcam houdt Haspengouwse bloesems in de gaten

Vanaf maandag is de bloesemmeter in Haspengouw actief, met een webcam voor de duizenden toeristen om na te gaan of hun trip naar de fruitstreek op het juiste moment gepland is.

De camera staat voor het eerst opgesteld in de fruitplantages van de Tuinbouwschool in Sint-Truiden. Dag en nacht kan de bloesemontwikkeling van kersen, peren en appels door de centrale opstelling van de haarscherpe camera geobserveerd worden. Voor de Tuinbouwschool is dat een erkenning voor hun inbreng in de fruitsector. “Onze school biedt al 85 jaar een degelijke opleiding aan toekomstige fruittelers”, zegt Eddy Leclere, technisch adviseur van de Tuinbouwschool en voorzitter van de Studiekring Guvelingen.

Wie eerst een van deze websites raadpleegt, www.bloesemfeesten-haspengouw.be, www.toerismelimburg.be of www.stugu.be, kan het juiste tijdstip met de mooiste bloeiende bloesems zonder moeite bepalen.
JCr

bestelwagen ramt personenwagen in zepperen

Bestelwagen ramt personenwagen in Zepperen

23/04 Woensdag rond 7.30 uur is de bestuurder van een bestelwagen van de firma Stratica uit Balen in de bocht van de Stippelstraat in Zepperen de controle over zijn stuur verloren. Het voertuig ramde de auto van Patrick Palmers uit Zepperen. De …

Inbraakpoging in Nieuw Sint-Truiden

23/04 Bij de politie is woensdag een inbraakpoging in de Krokusstraat in Nieuw Sint-Truiden gemeld. (mm)Mireille Maes

fietser zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen

Voetgangster (51) overleden na aanrijding door vrachtwagen

23/04 Op de Haspengouwlaan in Sint-Truiden, tussen de brug aan Stayen en de fruitveiling, is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een 51-jarige voetgangster werd er gegrepen door een vrachtwagen toen ze de baan wilde oversteken. De …Meest gelezen in sint-truiden
Het weer in Sint-Truiden
Vandaag Regenbuien 10,4 ° regen 0,10 mm
Morgen Helder 12,4 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Sint-Truiden
Bertrand Jan
Bertrand Jan
58 jaar
gestorven op 17/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Vandersteegen Gustave
Vandersteegen Gustave
77 jaar
gestorven op 15/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Meer
Wachtdiensten in Sint-Truiden
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Sint-Truiden
Meer immo