Vroeg klokje clarissen luidt niet meer

Al 160 jaar luidt het klokje van het Truiense klooster van de clarissen in de Diesterstraat elke ochtend om 5.30 uur. Nooit maakte iemand in de buurt zich daar druk om. Tot enkele weken geleden enkele nieuwe buren daarover gingen klagen. Nu luidt het klokje ‘s pas om 7.20 uur.

“Enkele weken geleden kregen wij een niet zo’n sympathieke man aan de telefoon die zei dat het maar eens moest ophouden met zijn nachtrust te verstoren”, zegt zuster Carmen.

“Wij maakten een afspraak om er over te praten maar hij daagde niet op. Ook van een vrouw die last had, hoorden wij niks meer. We dachten dat het probleem zich niet meer stelde. Tot op een dag de wijkinspecteur van de lokale politie aan onze deur stond,” zegt zuster Carmen.

De zusters wilden geen ruzie in de buurt en stelden meteen voor het klokje pas om 7.20 uur te laten luiden.

Wijkagent

Volgens hoofdcommissaris Gielen had een van de buurtbewoners, die in naam van een aantal medebewoners optrad, een meldingskaart van overlast aan de politie bezorgd.

“De wijkagent heeft de klacht voorgelegd aan de zusters. Die hebben daarop meteen voorgesteld de klok die buiten het klooster hing naar binnen te brengen en enkel nog om 7.20 uur te luiden bij de start van de mis,” besluit Gielen.

De afschaffing van de vroege klok zorgt voor heel wat reacties op Facebook. Maar de zusters willen liever vrienden zijn met hun buren en luiden daardoor hun klok later, melden ze zelf op internet.

De zusters hebben hun eigen reactie op het internet gezet.

extern femma velm maakt paaszakjes voor alle 76 vrouwen en mannen

Femma Velm maakt paaszakjes voor alle 76+ vrouwen en mannen

Ingestuurd door ann nuyttens
18:01 Update Jaarlijks krijgen alle 76+ vrouwen en mannen van Velm een kleine attentie ter gelegenheid van Pasen!Zoals steeds werden de paaszakjes rijkelijk gevuld met lekkers en dit jaar was er ook een DIY touch! De kaartjes in ei-vorm hebben we helemaal …

truienaar is wereldwijd vrijwilliger van het jaar

Truienaar is wereldwijd vrijwilliger van het jaar

11:22 Truienaar Peter Deltour is door de organisatie Relay For Life verkozen tot wereldwijd vrijwilliger van het jaar. Dat schrijft De Standaard. Deltour is voorzitter van Levensloop Sint-Truiden en het plaatselijke Rode Kruis. Dat schrijft De …

extern kvlv wilderen duras is klaar voor pasen

KVLV Wilderen-Duras is klaar voor Pasen ..

Ingestuurd door vera gumula
09:28 Update Wij zijn klaar voor Pasen. Fleurige bloemstukken voor op onze dressoirs creëren een fijne paas sfeer .Met Pasen zie je overal verstopte hazen,ga je eieren zoeken en eet je gevulde koeken .Maak je een prachtig bloemstuk bij onze plaatselijke …Meest gelezen in sint-truiden
Het weer in Sint-Truiden
Vandaag Helder 9,6 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 12,4 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Sint-Truiden
Corthaut Raoul
Corthaut Raoul
81 jaar
gestorven op 07/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Willems Guillaumine
Willems Guillaumine
81 jaar
gestorven op 05/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Meer
Wachtdiensten in Sint-Truiden
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Sint-Truiden
Meer immo