Topkok Tony Robyns overleden na wanhoopsdaad

Gisterennamiddag is topkok Tony Robyns overleden na een wanhoopsdaad. Robyns maakte furore als chef in Kasteel St-Paul en in Hoeve St-Paul in Lummen. In 1978 behaalde hij een Michelinster. “Hij drukte zijn stempel op de gastronomie,” zegt Alex Clevers van Vivendum.

Robyns was in behandeling in het psychiatrisch ziekenhuis in Sint-Truiden. Gisteren rond 15.15 uur reed hij met de fiets naar de Keelstraat, waar hij zich onder de trein heeft geworpen.

Het nieuws over het overlijden van chefkok Tony Robyns (62) veroorzaakte een golf van ongeloof in de Limburgse gastronomische wereld. De Limburgse topkoks zijn het wel over een ding eens: Tony Robyns was een chef-kok die respect verdient voor zijn rijkgevulde carrière.

Jacques Colemont, chef-kok van restaurant Figaro in Hasselt en persoonlijke vriend van Tony Robyns, reageert emotioneel. “Ik vind de juiste woorden niet om te zeggen wat ik voel. Tony was meer dan een collega, hij was ook een vriend. En een van de allerfijnste en sportiefste collega’s in het circuit. Daarmee wil ik niet cru zijn tegenover andere collega’s, maar Tony was gewoon heel dienstvaardig. Als je in de problemen zat, kon je altijd op hem rekenen."

Sterrencollega Luc Bellings van Aan tafel bij Luc Bellings in Hasselt beklemtoont dat het runnen van een restaurant zwaar werk is. “Ergens kan ik begrijpen wat er gebeurd is. De strijd voor de sterren brengt een hoop stress met zich mee. Misschien is dat wel te zwaar geworden. Spijtig, want Tony - en dat weten niet veel mensen - kon ook lol maken. Enkele jaren geleden hadden we een kookclub met enkele sterrenchefs, een gezellig onderonsje waar we veel gelachen hebben. Ik zal hem vooral herinneren als een grote chef. Jammer dat we van zo’n grote kok afscheid moeten nemen.”

opnieuw onrust bij tenneco in sint truiden

Opnieuw onrust bij Tenneco in Sint-Truiden

18/04 Bij Tenneco, de Truiense producent van schokdempers voor de auto-industrie, is het weer onrustig. Volgens de Spaanse pers zou de directie van Tenneco zijn teruggekomen op haar beslissing om een fabriek te sluiten in Gijon. Eind november …

extern 60 jaar huwelijk fin en jef

Fin en Jef 60 jaar getrouwd

Ingestuurd door Luc Bessemans
17/04 Op 17 april vieren Josephine (Fin) Hayen en Joseph (Jef) Bamps uit Gorsem (Sint-Truiden) hun zestigste huwelijksverjaardag. Samen met de familie, vrienden en buren vierden zij dit op zondag 12 april in een feestzaal in Grazen.Fin (85) werd …

eucherius een beeld

Eucherius, een beeld

17/04 De vereniging Abdij Stad en regio organiseren een tentoonstelling van Sint-Eucherius van Orleans.Nadat hij uit de gratie gevallen was van de Karolingische dynastie werd hij verbannen naar Keulen. Eucherius trok zich later terug in de abdij van …Meest gelezen in sint-truiden
Het weer in Sint-Truiden
Vandaag Licht bewolkt 20,0 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 17,7 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Sint-Truiden
Bertrand Jan
Bertrand Jan
58 jaar
gestorven op 17/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Vandersteegen Gustave
Vandersteegen Gustave
77 jaar
gestorven op 15/04/2014
in SINT-TRUIDEN
Meer
Wachtdiensten in Sint-Truiden
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Sint-Truiden
Meer immo