Sint-Oda zoekt enthousiaste jongeren tijdens de zomervakantie

Dienstencentrum Sint-Oda, waar 273 mensen met een mentale handicap verblijven, is op zoek naar jongeren die tijdens de zomervakantie in de leefgroepen of op de diensten een handje willen toesteken.

Het dienstencentrum ervaart de laatste jaren dat het vinden van jonge vrijwilligers in de gehandicaptenzorg niet zo evident is.
“Een helse klus, maar toch geloven wij erin”, zegt begeleider Geert Van der Aelst van Sint-Oda. “Dit is een ideale leerschool voor wie later in de gehandicaptensector aan de slag wil.”

De vakantiewerkers worden ingezet bij de verzorging en de begeleiding in juli en augustus. Op Sint-Oda is de zomervakantie rijkelijk gevuld met activiteiten en uitstapjes. “Jongeren vanaf 15 jaar komen in aanmerking om de vakantie van gehandicapten te helpen realiseren. Zij helpen met losse activiteiten of komen een hele week op kamp”, zegt Geert Van der Aelst.

Het dienstencentrum zoekt zomerhulpen vanaf 15 jaar of megakampers vanaf 16 jaar. Zij komen voor één of meerdere weken. De deelnemers krijgen een kleine vergoeding, gratis verblijf en verzekering.

extern succesvolle familiedag in lindelhoeven vv

Succesvolle familiedag in Lindelhoeven VV

Ingestuurd door Rene Jongeneelen
14/04 In stralend weer heeft LHVV zaterdag met succes haar eerste familiedag georganiseerd voor de teams van de duiveltjes en debutantjes. De ouders, grootouders en familieleden staan vaak in het weekend in alle vroegte langs de lijn om de jongste …

extern olbc bijeenkomsten op nieuwe locatie

Snelgroeiende Lego-club vergadert op nieuwe locatie

Ingestuurd door Alex Rens
13/04 Zaterdag 12 april hadden we weer onze ledenbijeenkomst. Deze vond plaats op onze nieuwe locatie zaal De Reppe achter CCPalethe in Overpelt. Een prachtige locatie voor onze snel groeiende club. We zijn in anderhalf jaar tijd al aan 115 leden van …

sint oda krijgt dubbele primeur van cirucus herman renz in overpelt

Sint-Oda krijgt dubbele primeur van cirucus Herman Renz in Overpelt

11/04 Vandaag beginnen op de campus van Sint-Oda de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het dienstencentrum. Een en ander is daarvoor op de been gezet. Te beginnen met circus Herman Renz dat van 11 tot 13 april zijn nieuwe show ‘Miracles’ in …Meest gelezen in overpelt
Het weer in Overpelt
Vandaag Helder 3,9 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 2,6 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Overpelt
MOORS Nelly
MOORS Nelly
93 jaar
gestorven op 11/04/2014
in OVERPELT
SCHONKEREN Manus
SCHONKEREN Manus
94 jaar
gestorven op 09/04/2014
in OVERPELT
Meer
Wachtdiensten in Overpelt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Overpelt
Meer immo