“Je kan ook fiets laten herstellen”

Stefan Maes en Veronique Vleugels openden enkele weken geleden een nieuwe fietshandel in het centrum van Gruitrode. “We bieden een heel gamma degelijke, kwalitatieve fietsen in diverse prijsklassen aan”, zegt Stefan Maes.

Stefan Maes (27) uit Meeuwen is een handige kerel, via leercontract werd hij opgeleid tot fietshersteller. Ruim 8 jaar was Stefan aan de slag bij een fietsenzaak in de regio en leerde hij het vak.
Momenteel werkt hij halftijds bij de gemeentelijke technische dienst. Stefan wil zijn fietswinkel rustig opstarten en blijft voorlopig aan de slag bij de gemeente.

“De voorbije twee jaar herstelde ik al fietsen in bijberoep”, vertelt Stefan. “Maar een eigen fietsenzaak openen, dat was ons opzet. Het is een uitdaging voor Veronique en mij maar we zijn nu nog jong, dus investeren we in onze toekomst.”

Stefans fietsenwinkel ligt aan net het fietsroutenetwerk, kort bij de Commanderij en het centrum van Gruitrode. Ook het fietsinrijpunt van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ligt op wandelafstand.
Broodjes
“In het verleden werden er hier aan de Weg naar Opoeteren broodjes gebakken. We hebben de vroegere bakkerij gekocht en verbouwd tot fietsenwinkel en herstelwerkplaats. We hebben een ruim aanbod. Dat gaat van kinderfietsen tot alleterreinfietsen. Een stadsfiets, hybrides, wedstrijdfietsen, mountainbikes. Kortom, het volledige gamma.”

Fietsen Maes presenteert ook kinderfietsen. “Ook kinderen moeten hier kunnen hun fietskeuze kunnen maken.”
Alle toebehoren zoals fietstassen, fietshelmen, en andere wielerkits zijn beschikbaar. “En natuurlijk kan je hier terecht voor kleine en grotere fietsherstellingen”, besluit Stefan.

Roger DREESEN

extern slotmoment milieuproject vallei van de abeek in ellikom

Slotmoment milieuproject in Ellikom

Ingestuurd door Johan Loenders
17/04 De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de basisschool van Ellikom kijken uit naar het slotmoment van hun milieuproject.Tijdens dit slotmoment op 15 mei zal hun bronzen kunstwerk plechtig worden onthuld. De jongens en meisjes hebben dit …

extern pasar meeuwen gruitrode bezoekt fort van eben emael

Pasar Meeuwen-Gruitrode bezoekt Fort van Eben-Emael

Ingestuurd door Pasar Meeuwen
17/04 Met 84 enthousiaste mensen, vanuit verschillende hoeken van Limburg, bezocht Pasar Meeuwen Gruitrode het fort van Eben- Emael. Onder begeleiding van zeer bekwame gidsen, hebben wij kunnen horen en zien hoe onze soldaten in oorlogstijd moesten …

Commanderij als decor voor fotografen

Ingestuurd door Roel Ceyssens
16/04 Aanstaande zaterdag is de binnenkoer van de Commanderij van Gruitrode uitzonderlijk toegankelijk voor creatieve fotografen. De statige gevel en de torens vormen een bijzonder decor voor het maken van portretten en reportages. Daardoor is dit ook …



Meest gelezen in meeuwen-gruitrode
Het weer in Meeuwen-Gruitrode
Vandaag Zwaar bewolkt 14,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 17,5 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Meeuwen-Gruitrode
Pijkels Jeanne
Pijkels Jeanne
91 jaar
gestorven op 12/04/2014
in MEEUWEN
Vandewal Leon
Vandewal Leon
58 jaar
gestorven op 06/04/2014
in NEERGLABBEEK
Meer
Wachtdiensten in Meeuwen-Gruitrode
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Meeuwen-Gruitrode
Meer immo