Ook wachtdienst apotheek en dokter op veiligheidssite

Burgemeester Georges Lenssen (Open VLD) wil op de nieuwe veiligheidssite in Maasmechelen niet alleen de politie, brandweer en de dienst 100 onderbrengen, maar ook een Maaslandse wachtdienst voor dokters en apothekers voorzien. Dat heeft de burgemeester vrijdag gezegd bij de eerstesteenlegging van de nieuwbouw van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Maasmechelen.
Politie en brandweer zitten in Maasmechelen al enige tijd krap gehuisvest. Nu bestaan er plannen om een nieuwe veiligheidssite op te richten langs de ontsluitingsweg ter hoogte van Vucht-Draaimortel. Die site zou dan ook een eigen op- en afrit krijgen zodat de hulpdiensten bij een oproep nog sneller ter plaatse geraken.

Dokters

“Wij dachten om naast de politie, brandweer en de 100 een lokaal te voorzien voor de wachtdienst van de Maasmechelse dokters met daarnaast een apotheek. Nu moet men ’s nachts eerst bij de politie langs om bij de apotheek met wachtdienst binnen te geraken. Blijkt dat de dokters ook in die zin dachten maar het veel groter zien”, vertelde Lenssen vrijdag. “Zij denken aan een ruimte van 300 vierkante meter. We gaan samen bekijken wat we kunnen realiseren.”

Minister

Lenssen ziet het project bovengemeentelijk en wil het uitbreiden naar het hele Maasland.
Naast de eerstesteenlegging van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg werden ook de uitbreidings- en renovatiewerken van het Medisch Centrum voor Huisartsen (MCHM) toegelicht. Op de site aan de Koning Albertlaan wordt momenteel gebouwd aan een nieuw onderkomen voor het CGG (kostprijs 2,2 miljoen euro) zodat het Medisch Centrum de vrije ruimte van het CGG kan inpalmen. Minister Veerle Heeren kwam de werken vrijdag symbolisch op gang schieten. De nieuwbouw moet tegen het bouwverlof winddicht zijn zodat op 1 januari 2010 verhuisd kan worden. Het Vlaams gewest legt 1,25 miljoen euro op tafel, de rest komt van de gemeente in de vorm van een lening en erfpacht. Achter de nieuwbouw komt een nieuwe en ruime parking.


Jos THOMASSEN

extern volleybal 3

Gewestelijke miniemen D2 meisjes Uvoc kampioen

Ingestuurd door guy bollen
11/04 Dat Uvoc Uikhoven momenteel hoge toppen scheert in het volleybal, is bekend.Na het behalen van liefst drie bekerfinales heeft nu ook de ploeg van Nele Degelissen het hoogste bereikt .Ze speelde kampioen bij de gewestelijke miniemen D2 meisjes …

zweedse metalband avatar in maasmechelen

Zweedse metalband Avatar in Maasmechelen

09/04 Zaterdag 12 november komt de Zweedse metalband Avatar naar Maasmechelen. Hun nieuwe tour en cd brengt hen naar Rockcafé Jan Hertog in Eisden aan het Vrijthof. Het voorprogramma wordt verzorgd door Killus. Tickets kosten 10-15 euro.

extern ziekenzorg proosterbos deelt paashazen uit

Ziekenzorg Proosterbos deelt Paashazen uit

Ingestuurd door Linda Vounckx
09/04 Ziekenzorg Proosterbos zorgt niet alleen voor ontmoetingsbijeenkomsten. Senioren ouder dan 80 jaar, zieken en mindervaliden worden dezer dagen voor Pasen verrast met een bezoekje. De vele vrijwilligers van ziekenzorg brengen belangeloos een …Meest gelezen in maasmechelen
Het weer in Maasmechelen
Vandaag Zwaar bewolkt 15,2 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 14,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maasmechelen
Bemelmans Laurence
Bemelmans Laurence
72 jaar
gestorven op 10/04/2014
in OPGRIMBIE
Panis Ronny
Panis Ronny
48 jaar
gestorven op 03/04/2014
in EISDEN
Meer
Wachtdiensten in Maasmechelen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maasmechelen
Meer immo