Ook wachtdienst apotheek en dokter op veiligheidssite

Burgemeester Georges Lenssen (Open VLD) wil op de nieuwe veiligheidssite in Maasmechelen niet alleen de politie, brandweer en de dienst 100 onderbrengen, maar ook een Maaslandse wachtdienst voor dokters en apothekers voorzien. Dat heeft de burgemeester vrijdag gezegd bij de eerstesteenlegging van de nieuwbouw van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Maasmechelen.
Politie en brandweer zitten in Maasmechelen al enige tijd krap gehuisvest. Nu bestaan er plannen om een nieuwe veiligheidssite op te richten langs de ontsluitingsweg ter hoogte van Vucht-Draaimortel. Die site zou dan ook een eigen op- en afrit krijgen zodat de hulpdiensten bij een oproep nog sneller ter plaatse geraken.

Dokters

“Wij dachten om naast de politie, brandweer en de 100 een lokaal te voorzien voor de wachtdienst van de Maasmechelse dokters met daarnaast een apotheek. Nu moet men ’s nachts eerst bij de politie langs om bij de apotheek met wachtdienst binnen te geraken. Blijkt dat de dokters ook in die zin dachten maar het veel groter zien”, vertelde Lenssen vrijdag. “Zij denken aan een ruimte van 300 vierkante meter. We gaan samen bekijken wat we kunnen realiseren.”

Minister

Lenssen ziet het project bovengemeentelijk en wil het uitbreiden naar het hele Maasland.
Naast de eerstesteenlegging van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg werden ook de uitbreidings- en renovatiewerken van het Medisch Centrum voor Huisartsen (MCHM) toegelicht. Op de site aan de Koning Albertlaan wordt momenteel gebouwd aan een nieuw onderkomen voor het CGG (kostprijs 2,2 miljoen euro) zodat het Medisch Centrum de vrije ruimte van het CGG kan inpalmen. Minister Veerle Heeren kwam de werken vrijdag symbolisch op gang schieten. De nieuwbouw moet tegen het bouwverlof winddicht zijn zodat op 1 januari 2010 verhuisd kan worden. Het Vlaams gewest legt 1,25 miljoen euro op tafel, de rest komt van de gemeente in de vorm van een lening en erfpacht. Achter de nieuwbouw komt een nieuwe en ruime parking.


Jos THOMASSEN

Gezocht : trompettisten om de Last Post te spelen

Ingestuurd door franky thaens
20/04 Op zaterdag 3 mei 2014 brengt de week van de amateurkunsten hulde aan de gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.Om dit initiatief te steunen wil ik aan het oorlog’smonument, op het plein van de Dekenale Kerk van Maasmechelen, met zoveel …

extern paaseierenraap

Gezinsbond raapt eieren

Ingestuurd door natascha gijsen
20/04 Voor de zesde keer was het weer succesvol eieren rapen bij de Gezinsbond Boorsem-Kotem.

overvaller spuit pepperspray in gezicht wibra verkoopsters

Overvaller spuit pepperspray in gezicht Wibra-verkoopsters

19/04 Een jonge twintiger heeft gisterochtend om iets voor 9 uur twee verkoopsters van de Wibra overvallen in het KBC-kantoor op de Pauwengraaf in Eisden (Maasmechelen). Toen de twee geld in de bankautomaat wilden storten, spoot de overvaller …Meest gelezen in maasmechelen
Het weer in Maasmechelen
Vandaag Zwaar bewolkt 17,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 16,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maasmechelen
Spec Danielle
Spec Danielle
59 jaar
gestorven op 12/04/2014
in MECHELEN-AAN-DE-MAAS
Bemelmans Laurence
Bemelmans Laurence
72 jaar
gestorven op 10/04/2014
in OPGRIMBIE
Meer
Wachtdiensten in Maasmechelen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maasmechelen
Meer immo