Meester-oplichter uit Maasmechelen veroordeeld tot celstraf

De 33-jarige D.V. uit Maasmechelen is door het Antwerpse Hof van Beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenis. De beroepsrechter volgt daarmee de eerdere veroordeling door de correctionele rechtbank van Tongeren. De in Genk geboren D.V. heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een meester-oplichter, die inmiddels in zowat alle gemeenten van Limburg heeft gewoond.

De man schuwt bovendien het geweld niet. In 2009 troefde hij zijn toenmalige echtgenote en schoonvader af, toen die opmerkingen maakten over zijn excessieve bestedingsgedrag. Daarnaast zat hij ook in hun portefeuille. Zo gaf hij zich uit voor de eigenaar van een pand, en liet hij de voorschotten door een huurder aan zichzelf uitbetalen.

Rijbewijs

Omdat D.V. op die manier blijkbaar nog niet genoeg geld had, gaf hij op een keer zijn rijbewijs in onderpand, toen hij zich in een kledingzaak in Maaseik in het nieuw liet steken. Maar in plaats van de eigenaar later te betalen, trok hij vervolgens naar het gemeentebestuur om het verlies van zijn rijbewijs aan te geven.

Eerder al werd D.V. genoemd in een zaak waarbij nep-tickets werden verkocht voor verzonnen optredens van grote artiesten. Daarnaast organiseerde hij peperdure huwelijksfeesten, maar liet hij de koppels op de grote dag tevergeefs wachten op de Ferrari die ze hadden besteld.

Drugstrafiek

Hij verbleef ook al enkele maanden in de cel tijdens een onderzoek naar drugstrafiek. Er lopen inmiddels nog nieuwe zaken tegen D.V., na nieuwe klachten over oplichting.

GW

Alles over

extern leden van okra opgrimbie maken een paasbloemstuk

Leden van Okra Opgrimbie maken paasbloemstuk

Ingestuurd door hendrik lenaerts
13:19 Update Donderdag 10 april kwamen 13 leden van Okra Opgrimbie samen in het gemeenschapscentrum om een paasbloemstuk te maken. Met de deskundige begeleiding van vrijwilligster Marie-Jeanne werden enkele mooie kunstige bloemstukken met verwijzing naar …

extern lionhearted hardcore tegen kanker

Lionhearted: hardcore tegen kanker

Ingestuurd door Kasper Hermans
17/04 Op 18 april wordt er in Maasmechelen een benefietconcert georganiseerd ten voordele van de Vlaamse Liga tegen Kanker (de stichting achter Kom op tegen Kanker). Dit gebeurt in samenwerking met de jeugddienst van Maasmechelen en met steun van de …

extern boorsem sport kampioen

Boorsem Sport is kampioen

Ingestuurd door Frederik Houben
17/04 De hele club had er al jaren op gewacht. Op zondag 13 april, de laatste speeldag van de competitie in 4e provinciale B, was het zover: Boorsem Sport werd kampioen!In een razend spannend competitieslot haalden de jongens van trainer Cedric …Meest gelezen in maasmechelen
Het weer in Maasmechelen
Vandaag Licht bewolkt 9,8 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 14,7 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maasmechelen
Bemelmans Laurence
Bemelmans Laurence
72 jaar
gestorven op 10/04/2014
in OPGRIMBIE
Maes Constance
Maes Constance
93 jaar
gestorven op 08/04/2014
in EISDEN
Meer
Wachtdiensten in Maasmechelen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maasmechelen
Meer immo