Meester-oplichter uit Maasmechelen veroordeeld tot celstraf

De 33-jarige D.V. uit Maasmechelen is door het Antwerpse Hof van Beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenis. De beroepsrechter volgt daarmee de eerdere veroordeling door de correctionele rechtbank van Tongeren. De in Genk geboren D.V. heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een meester-oplichter, die inmiddels in zowat alle gemeenten van Limburg heeft gewoond.

De man schuwt bovendien het geweld niet. In 2009 troefde hij zijn toenmalige echtgenote en schoonvader af, toen die opmerkingen maakten over zijn excessieve bestedingsgedrag. Daarnaast zat hij ook in hun portefeuille. Zo gaf hij zich uit voor de eigenaar van een pand, en liet hij de voorschotten door een huurder aan zichzelf uitbetalen.

Rijbewijs

Omdat D.V. op die manier blijkbaar nog niet genoeg geld had, gaf hij op een keer zijn rijbewijs in onderpand, toen hij zich in een kledingzaak in Maaseik in het nieuw liet steken. Maar in plaats van de eigenaar later te betalen, trok hij vervolgens naar het gemeentebestuur om het verlies van zijn rijbewijs aan te geven.

Eerder al werd D.V. genoemd in een zaak waarbij nep-tickets werden verkocht voor verzonnen optredens van grote artiesten. Daarnaast organiseerde hij peperdure huwelijksfeesten, maar liet hij de koppels op de grote dag tevergeefs wachten op de Ferrari die ze hadden besteld.

Drugstrafiek

Hij verbleef ook al enkele maanden in de cel tijdens een onderzoek naar drugstrafiek. Er lopen inmiddels nog nieuwe zaken tegen D.V., na nieuwe klachten over oplichting.

GW

Alles over

extern milieu en natuur op heikamp

Milieu en natuur op Heikamp

Ingestuurd door Marion Gijsen
10:12 Update De kinderen van Internaat Heikamp zijn dol op de natuur. Dat laten ze telkens weer zien als er iets gedaan wordt over of met de natuur. Dit jaar is dat al heel wat.De wereldwaterdag, die ons leert dat de kringloop van drinkwater niet zomaar iets …

Vijfjarige Arthe stelt kunstwerken tentoon

Ingestuurd door rik linkens
21/04 Het tienjarig bestaan van de kunstkring MAKK kreeg op de jaarlijkse tentoonstelling een speciaal tintje door voor het eerst aandacht te besteden aan jeugdig kunsttalent. Voor 2014 mochten Somers Lara (10 jaar) en de 5-jarige Arthe Leinders hun …

brand breekt uit in leegstaand appartement in maasmechelen

Brand breekt uit in leegstaand appartement in Maasmechelen

21/04 Een uitslaande brand heeft maandagavond voor heel wat schade gezorgd in een leegstaand appartement aan de Rijksweg in Maasmechelen.Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de ramen. De schade aan het gebouw is groot. …Meest gelezen in maasmechelen
Het weer in Maasmechelen
Vandaag Zwaar bewolkt 17,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 21,0 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maasmechelen
Spec Danielle
Spec Danielle
59 jaar
gestorven op 12/04/2014
in MECHELEN-AAN-DE-MAAS
Bemelmans Laurence
Bemelmans Laurence
72 jaar
gestorven op 10/04/2014
in OPGRIMBIE
Meer
Wachtdiensten in Maasmechelen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maasmechelen
Meer immo