Dierenasiel gerenoveerd

dierenasiel gerenoveerd

Het dierenasiel van Maasmechelen heeft een opfrisbeurt gehad. Het ruim 40 jaar oude complex werd onder handen genomen door een groep doe-het-zelvers, zodat het er als nieuw uitziet.

Stuwende kracht is Marina Ooijen uit Maaseik, die de honden en katten wat meer comfort wil bieden tijdens hun verblijf in het asiel. “Want ze allemaal mee naar huis brengen, is onbegonnen werk.”

De kleurrijke compositie van een plaatselijk graffiti-kunstenaar op de buitenmuren van het dierenasiel springt meteen in het oog.
“Maar het gaat toch om de dieren. Daar doen we het allemaal voor”, zegt Marina Ooijen, terwijl ze start met een rondleiding.

“Neem nu de buitentuin van het kattenverblijf. Daar stonden geen ramen in, en in de winter kon het daar wel heel koud zijn. Nu hebben we aan de buitenkant ramen geplaatst. Als de temperatuur aangenaam is, worden die opengezet. En putje winter kunnen de katten nog steeds zonnen achter het warme glas.”

Op een muur van het kattenverblijf prijkt het portret van Yako, de Weimaraner van de vrouw. “Hij is de schuldige”, lacht ze. Een jaar geleden adopteerde ze de 7 jaar oude asielhond. “En toen ik de andere dieren zag zitten, wilde ik ook voor hen iets doen."

extern kwb mechelen a d maas naar parijs

KWB Mechelen a/d Maas naar Parijs

Ingestuurd door georges houben
13:36 Update Van 7 tot 10 april was de lichtstad Parijs in de greep van 46 KWB-ers. Maar... we waren niet alleen daar. Wat een drukte, wat een diversiteit aan mensen, toeristen, gebouwen, winkels, pleintjes, restaurantjes, terrasjes, etc.Onze gedreven gids …

extern cursisten van organisatie en samenwerking van campus de helix cvo organiseren wafelverkoop

Cursisten van Organisatie en Samenwerking van campus de helix cvo organiseren wafelverkoop

Ingestuurd door Guy Willems
12:59 Update Een van de modules binnen Aanvullende Algemene Vorming van het Tweedekansonderwijs in het volwassenenonderwijs van campus de helix is Organisatie en Samenwerking. In deze module moeten de cursisten een volledig project uitwerken en tot een goed …

Paoswènse. door Paul Stegen

Ingestuurd door paul stegen
11:56 Update De paoshaas häef het drök , mèt al di-j eikes op z'nne rök .Hè häefer nog wel doezjend in z'n manj ,joppelend door gans Belzje land .Van Mechelen aan de Maas tot aan de zIeë , euveral mer eint , soms aug wel ins twieë .Geholpe door honderd …Meest gelezen in maasmechelen
Het weer in Maasmechelen
Vandaag Licht bewolkt 8,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 11,9 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maasmechelen
Bemelmans Laurence
Bemelmans Laurence
72 jaar
gestorven op 10/04/2014
in OPGRIMBIE
Panis Ronny
Panis Ronny
48 jaar
gestorven op 03/04/2014
in EISDEN
Meer
Wachtdiensten in Maasmechelen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maasmechelen
Meer immo