Tom Hompes zeker nog tot na kerst in de cel

tom hompes heeft het niet gemakkelijk

In afwachting van zijn verschijning voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen, blijven de speurders zoeken naar aanwijzingen van de mogelijke betrokkenheid van Tom Hompes (36) bij de verdwijning van zijn vriendin Elke Wevers. Wellicht is dat pas volgende week woensdag het geval. Intussen blijft hij opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

In het onderzoek naar Elke Wevers zijn - in tegenstelling tot maandag en vrijdag - geen bijzondere onderzoeksdaden gesteld. Toen vond een grondige huiszoeking plaats in het appartement waar de vermiste vrouw en haar aangehouden vriend woonden aan het Scholtisplein in Neeroeteren.

Vrijdag was dat het geval in en rond de campus Bree van het ziekenhuis Maas en Kempen waar Hompes als technisch medewerker werkte. De onderzoekers hadden toen vooral oog voor de afvalcontainers waar Hompes als klusjesman toegang had voor de verwerking van medisch afval.

“Verkeerde richting”

De speculaties die daarop ontstonden, vinden de speurders te voorbarig. “Alle hypotheses worden onderzocht zoals dat in elk onderzoek het geval is”, klinkt het in gerechtelijke kringen. Tom Hompes is volgens zijn raadsman, meester Sophie Lycops, sinds zijn aanhouding vorige week maandag niet meer verhoord. Hij blijft alle betrokkenheid ontkennen.

“Er is van mijn cliënt geen bijkomend verhoor afgenomen, maar wel van familieleden. Ik heb mijn cliënt dinsdagmorgen gesproken. Hij heeft het niet gemakkelijk. Hij heeft het gevoel dat men verkeerd zit te zoeken. Het doet hem goed dat nog redelijk wat mensen positief over hem blijven. Alleen als hij langer in de cel blijft zitten, gaan de mensen volgens hem denken: waar rook is, is vuur.”

NV

Lees ook: Huiszoeking vriend Elke Wevers levert niets op

Inbrekerskoppel in gevangenis opgesloten

18:30 In de gevangenis van Hasselt zitten een 23-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Maaseik opgesloten. Ze werden woensdag gearresteerd na een reeks inbraken en pogingen tot inbraak. De feiten waren onder meer inbraken in enkele voetbalkantines, …

Sluikstorting in Maaseik

18:30 Bij de politie is een melding van sluikstorten op de Herenlaakweg binnengekomen. Op een perceel lag afval. (mm)Mireille Maes

extern bronzen schoen seizoen 2013 2014

Bert Derkoningen krijgt Bronzen Schoen seizoen 2013-2014

Ingestuurd door Silvio Westhovens
13:25 Update Het seizoen voor NOLIKO Maaseik zit er op voor dit jaar. Voor het eerst in 20 jaar helaas geen finale voor NOLIKO Maaseik.Het was geen gemakkelijk jaar voor Maaseik. Gedurende het seizoen heeft Maaseik regelmatig wat punten laten liggen. De …Meest gelezen in maaseik
Het weer in Maaseik
Vandaag Licht bewolkt 9,8 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 14,7 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maaseik
Peters Theo
Peters Theo
67 jaar
gestorven op 13/04/2014
in MAASEIK
Smits Alice
Smits Alice
90 jaar
gestorven op 13/04/2014
in MAASEIK
Meer
Wachtdiensten in Maaseik
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maaseik
Meer immo