“Halal vlees voor iedereen”

In Neeroeteren hebben Moussa Ait Faraji (29) en Merle Awouters (28) een nieuwe slagerij geopend. “Dit is een halal slagerij met vlees voor iedereen”, vertelt de uitbater.

De nieuwe slagerij is gevestigd langs de Diestersteenweg. Daar was een ruimte vrij van 170 m² waar voorheen een zonnebankcentrum onderdak had. “We hebben bewust gekozen om ons even buiten het centrum te vestigen”, zegt Moussa. “Hier zijn er immers behoorlijk veel parkeermogelijkheden.”
Moussa is op dit moment slager in opleiding. “Ik voltooi volgend jaar mijn studie bij Syntra. Zelf wonen we in Bocholt. We hebben voor Neeroeteren gekozen omdat in deze deelgemeente met 9.000 inwoners nood was aan een slagerij.”

Moussa is van Marokkaanse afkomst maar praat vlot het Limburgs dialect. “Ik woon ook niet in Bocholt maar in Bookend”, grapt hij. “Van mijn slagerij wil ik iets speciaals maken. Er is een toonbank van acht meter lang en die ligt vol heerlijke producten die iedereen nodig heeft in zijn leven. Ik specialiseer me ook in bepaalde producten. Kogelbiefstuk bijvoorbeeld. De klanten komen er nu al voor terug en dat vind ik reuze. Om te weten hoe het smaakt, moet je het eerst eens geproefd hebben. Eigenlijk ben ik een halal slagerij. Dat is een slagerij met ritueel geslacht vlees voor iedereen. Hier komt zowel de Marokkaanse bevolking als de autochtone bevolking van Neeroeteren, Opoeteren en Maaseik. Ik ben best trots op mijn moderne islamitische slagerij waarin alle culturen elkaar treffen. Wij zijn zelf ook een Marokkaans-Belgisch stel en hebben twee lieve kinderen, Iman (4) en Sanae (2).”
De sluitingsdag van de slagerij is op zondag. “Marokkaanse winkels zijn vaak open op zondag. Maar op zondag wil ik graag bij mijn gezin zijn, dus sluit ik dan de deuren. Gedurende de week ben ik al om zes uur in de ochtend in mijn winkel aan het werk.”
Merle: “Klanten die onze zaak bezoeken zijn verwonderd over het aanbod. Naast de vele vleessoorten is er een ruim aanbod in olijven, noten, deegwaren, salades en kruiden.”

Mark DREESEN

Oliespoor in Maaseik

10:41 De brandweer is woensdagvoormiddag ruim een uur bezig geweest om een oliespoor in het centrum op te ruimen. Het spoor liep van de Eerste Straat, de Maastrichtersteenweg tot aan de Bospoort. De vervuiler is onbekend. (mm)Mireille Maes

De Gemeintcheroad .

Ingestuurd door Albert Neyens
10:00 Update Het kan neet woar zeen dach ederein ,maar het zaat in de start dêt venijn .De gemeinteroadsverkezing van 2012 ,noe deink ich ierder ’t waas vier de road van Elf .Want zeet eens hièl ierlik ,soms weerste toch misselik ?De wûrks dich hièl dien …

Ruit van auto verbrijzeld in Maaseik

22/04 Op de Leemhoek is de ruit van een auto ingeslagen. De feiten werden dinsdag bij de politie gemeld. (mm)Mireille MaesMeest gelezen in maaseik
Het weer in Maaseik
Vandaag Licht bewolkt 19,9 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 20,5 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maaseik
DANIËLS Mia
DANIËLS Mia
83 jaar
gestorven op 20/04/2014
in NEEROETEREN
Desmeyter Jacques
Desmeyter Jacques
67 jaar
gestorven op 14/04/2014
in MAASEIK
Meer
Wachtdiensten in Maaseik
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maaseik
Meer immo