“Halal vlees voor iedereen”

In Neeroeteren hebben Moussa Ait Faraji (29) en Merle Awouters (28) een nieuwe slagerij geopend. “Dit is een halal slagerij met vlees voor iedereen”, vertelt de uitbater.

De nieuwe slagerij is gevestigd langs de Diestersteenweg. Daar was een ruimte vrij van 170 m² waar voorheen een zonnebankcentrum onderdak had. “We hebben bewust gekozen om ons even buiten het centrum te vestigen”, zegt Moussa. “Hier zijn er immers behoorlijk veel parkeermogelijkheden.”
Moussa is op dit moment slager in opleiding. “Ik voltooi volgend jaar mijn studie bij Syntra. Zelf wonen we in Bocholt. We hebben voor Neeroeteren gekozen omdat in deze deelgemeente met 9.000 inwoners nood was aan een slagerij.”

Moussa is van Marokkaanse afkomst maar praat vlot het Limburgs dialect. “Ik woon ook niet in Bocholt maar in Bookend”, grapt hij. “Van mijn slagerij wil ik iets speciaals maken. Er is een toonbank van acht meter lang en die ligt vol heerlijke producten die iedereen nodig heeft in zijn leven. Ik specialiseer me ook in bepaalde producten. Kogelbiefstuk bijvoorbeeld. De klanten komen er nu al voor terug en dat vind ik reuze. Om te weten hoe het smaakt, moet je het eerst eens geproefd hebben. Eigenlijk ben ik een halal slagerij. Dat is een slagerij met ritueel geslacht vlees voor iedereen. Hier komt zowel de Marokkaanse bevolking als de autochtone bevolking van Neeroeteren, Opoeteren en Maaseik. Ik ben best trots op mijn moderne islamitische slagerij waarin alle culturen elkaar treffen. Wij zijn zelf ook een Marokkaans-Belgisch stel en hebben twee lieve kinderen, Iman (4) en Sanae (2).”
De sluitingsdag van de slagerij is op zondag. “Marokkaanse winkels zijn vaak open op zondag. Maar op zondag wil ik graag bij mijn gezin zijn, dus sluit ik dan de deuren. Gedurende de week ben ik al om zes uur in de ochtend in mijn winkel aan het werk.”
Merle: “Klanten die onze zaak bezoeken zijn verwonderd over het aanbod. Naast de vele vleessoorten is er een ruim aanbod in olijven, noten, deegwaren, salades en kruiden.”

Mark DREESEN

extern oeterse liga 3

Oeterse Liga: Chabeb Angenzan wint ook bekerfinale

Ingestuurd door Georges Stinkens
08:59 Update OETERSE LIGA: vrijdag 18 april 2014 om 19u30:KAMPIOEN CHABEB AGENZAN WINT OOK DE BEKERFINALE:CHABEB AGENZAN – OLYMPIC JUNIORS 6 - 1De kampioen van het afgelopen seizoen Chabeb Agenzan nam het in de Bekerfinale op tegen de tweede uit …

Ongeval met vluchtmisdrijf in Maaseik

19/04 Op de Weg naar As heeft vrijdag rond 19.45 uur een auto tegen een geparkeerd voertuig gebotst. De bestuurder reed na de aanrijding verder. (mm)Mireille Maes

start bouw nieuw ziekenhuis uitgesteld

Start bouw nieuw ziekenhuis uitgesteld

19/04 De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Maaseik begint niet in mei, zoals gepland was. De subsidies van de Vlaamse overheid zijn nog niet in orde. Burgemeester Jan Creemers (CD&V) maakt zich voorlopig nog geen zorgen. “We beginnen later met …Meest gelezen in maaseik
Het weer in Maaseik
Vandaag Licht bewolkt 17,3 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 17,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Maaseik
Peters Theo
Peters Theo
67 jaar
gestorven op 13/04/2014
in MAASEIK
Smits Alice
Smits Alice
90 jaar
gestorven op 13/04/2014
in MAASEIK
Meer
Wachtdiensten in Maaseik
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Maaseik
Meer immo