Leerlingen Zedenleer wensen rusthuis Hoevezavel prettig eindejaar

Ingestuurd door Riet Lavreysen

De eindejaarsperiode kan voor rusthuisbewoners een eenzame periode zijn. Om hen een hart onder de riem te steken, organiseerde de Stuurgroep Morele Bijstand een tekeningenactie. Er werden door enkele Noord-Limburgse scholen een 170-tal mooie tekeningen gemaakt, die op donderdag 22 december door leerlingen van basisschool De Zavel uitgedeeld werden in rusthuis Hoevezavel te Lommel.
De leerlingen deelden hun wensen in de vorm van een kleurrijk hartje uit. Zij gingen de tekeningen persoonlijk aan elk van de 170 rusthuisbewoners uitdelen en maakten daarbij tijd voor een korte babbel. De kinderen kwamen zo meer te weten over de geschiedenis en de leefwereld van de senioren, zodat ook zij er een leerrijke ervaring aan over hielden.
Juffrouw Sabine Mählman die het klasje begeleidde, vindt het belangrijk dat er tijdens haar les zedenleer ook stilgestaan wordt bij het ouder worden, aangezien dat een lot is dat ons, als we geluk hebben, allemaal te wachten staat. Zij en haar leerlingen waren dan ook dadelijk gewonnen voor dit initiatief, net zoals de andere leerkrachten die meewerkten aan deze actie.
De rusthuisbewoners ontvingen naast de mooie eindejaarswensen informatie over de mogelijkheid om, indien ze daar nood aan hebben, een gesprek aan te vragen met een vrijzinnig-humanistisch consulent. “Vele bewoners van een rusthuis weten bvb. wel dat ze bij de pastoraal medewerker een luisterend oor kunnen vinden. Maar dat niet-gelovige bejaarden hier dus ook iemand voor kunnen vragen die er dezelfde levensbeschouwing als henzelf op nahoudt, is nog niet voldoende bekend. Het gaat hier trouwens ook over een mogelijkheid die in de ziekenhuizen aangeboden wordt”, aldus Davy Vanloffeld van de Stuurgroep Morele Bijstand.
Voor meer informatie kan je terecht op www.stuurgroepmorelebijstand.be of in het huisvandeMens Lommel (Hertog Janplein 24, 3920 Lommel, 011/340540 of lommel@demens.nu)

Meer info: http://www.stuurgroepmorelebijstand.be

Galerij

extern lommelaar wout poets finisht solo

Lommelaar Wout Poets finisht solo

Ingestuurd door Nele Mannaerts
15:04 Update Zondag 13 april was het weer koers in Kessel. Derde keer, goede keer ! Dat was ook zo voor Lommelaar Wout Poets, die dit seizoen als aspirant bij de 12-jarige koerst. Hij was al tweede in Dommelen en elfde in Grevenbricht. Wout kon zondag in …

extern lommelaar brian vandenberk op wk u18 ijshockey

Lommelaar Brian Vandenberk op WK U18 ijshockey

Ingestuurd door Nele Mannaerts
14/04 De Lommelse ijshockeyer Brian Vandenberk mag deze week met de Belgische U18-ploeg deelnemen aan het WK in Tallinn. Ze spelen deze week tegen China, Estland, IJsland, Servië en Spanje. De Belgische ploeg speelt in Divisie 2 in groep b. De ploeg …

extern femma kookavond zoete lekkernijen en cadeautjes uit de keuken

FeMma kookavond: zoete lekkernijen en cadeautjes uit de keuken

Ingestuurd door Femma Claes
14/04 Femma-Barrier nodigde uit op “cadeautjes uit de keuken en zoete lekkernijen”.Voor 14 Femma-leden mocht het eens iets anders zijn. Zij waren heel benieuwd wat deze avond te bieden had.Ria, onze lesgeefster, lichtte onmiddellijk een tipje van de …Meest gelezen in lommel
Het weer in Lommel
Vandaag Zwaar bewolkt 10,6 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 15,6 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lommel
Bressers Leopold
Bressers Leopold
78 jaar
gestorven op 11/04/2014
in LOMMEL
Luyckx Antoine
Luyckx Antoine
78 jaar
gestorven op 09/04/2014
in LOMMEL
Meer
Wachtdiensten in Lommel
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Lommel
Meer immo