Chinees koppel verkozen tot Limburgse frituristen van het jaar

chinees koppel verkozen tot limburgse frituristen van het jaar

Ming Cheng (25) en Benny Wu (29) - een Chinees koppeltje dat afgelopen zomer frituur 'De Nachtegaal' in Lommel heeft overgenomen - zijn tot Limburgse frituristen van het jaar verkozen. "Een hele eer", glundert Ming. "En meteen het bewijs dat Chinezen lekkere frietjes kunnen bakken."

Dinsdagmiddag werd in Gent voor het eerst de 'Friturist van het jaar' verkozen. "Op basis van strenge selecties hebben we per provincie een laureaat geselecteerd", zegt mede-organisator Jozef Govaerts. Uiteindelijk was het Eddy Vandeville van frituur L'Oasis in het Waals-Brabantse Itter die met de hoofdprijs ging lopen.

In onze provincie werden de uitbaters van de Lommelse frituur 'De Nachtegaal' tot 'Beste frituristen van Limburg' gekroond.

"Maar wij bakken op dezelfde wijze als de Belgische frituristen", lacht Ming Cheng, die samen met haar man Benny Wu dagelijks achter het frietvet staat. "Natuurlijk keken de Lommelaren raar op toen er plots twee Chinezen in hun vertrouwde frituur stonden. Maar wie onze frieten proeft, is snel overtuigd."

Gratis friet

Gevraagd naar het geheim van hun succesrecept hoeft Ming niet lang na te denken. "Mijn man steekt z'n hart en ziel in deze zaak", zegt ze. "Of ik zelf frietjes lust? Ik wissel af, de ene dag rijst, de andere frieten." Ter ere van de prestigieuze titel pakt 'De Nachtegaal' vanaf vandaag overigens uit met een heuse stunt. "Tot en met zaterdag krijgt elke klant een portie gratis frieten."

RuSt

extern startshot activiteiten deel9 in lommel

Startshot activiteiten Deel9 in Lommel

Ingestuurd door Frank Verheijden
16/04 Gisteren werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe je de CSI van het internet kan worden.Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor …

Jaro haalt finale in eerste wedstrijd Topcompetitie

Ingestuurd door Nele Mannaerts
16/04 De Lommelaar Jaro Spooren rijdt BMX bij FCV De Durtrappers in Luyksgestel in Nederland. Hij is nog maar 6 en rijdt bij de categorie tot 7 jaar. Vorig weekend was het de eerste Topcompetitie in Heiloo. Ze startten met 32 kinderen in zijn …

extern lommelaar wout poets finisht solo

Lommelaar Wout Poets finisht solo

Ingestuurd door Nele Mannaerts
15/04 Zondag 13 april was het weer koers in Kessel. Derde keer, goede keer ! Dat was ook zo voor Lommelaar Wout Poets, die dit seizoen als aspirant bij de 12-jarige koerst. Hij was al tweede in Dommelen en elfde in Grevenbricht. Wout kon zondag in …Meest gelezen in lommel
Het weer in Lommel
Vandaag Licht bewolkt 16,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 11,7 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lommel
Bressers Leopold
Bressers Leopold
78 jaar
gestorven op 11/04/2014
in LOMMEL
Luyckx Antoine
Luyckx Antoine
78 jaar
gestorven op 09/04/2014
in LOMMEL
Meer
Wachtdiensten in Lommel
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Lommel
Meer immo