Oud Rekem comité zoekt nog vrijwilligers

Onlangs werd Oud Rekem uitgeroepen tot mooiste dorp van Limburg en werd daarmee genomineerd om deel te nemen aan de strijd naar het mooiste dorp van Vlaanderen.

In een volksvergadering op 7 mei was het verzamelen geblazen voor vrijwilligers die zich gaan inzetten in de laatste fase van de strijd tussen de vijf provinciale genomineerden om uitgeroepen te worden tot 'het mooiste dorp van Vlaanderen'.

Het pittoreske museumkerkje aan de Groenplaats, was behoorlijk gevuld met strijders voor het goud. Toch is het comité nog op zoek naar vrijwilligers die zich mee willen inzetten tijdens deze laatste dagen voor de definitieve verkiezing.

Onder de vrijwilligers waren naast Burgemeester Willen en Schepen van Cultuur Mark Curvers ook de twee ereburgemeesters, Vangronsveld en Delwaide aanwezig. Ook Oud-Notaris Leonard Delwaide, die tevens de laatste burgemeester (tot aan de fusie) was van Rekem, liet ter plaatse aan alle media (zie foto) weten waarom volgens hem, Oud Rekem zeker het mooiste van Vlaanderen is. "Waar vind je elders zo'n mooi kasteel met poortgebouw, zo'n mooie Museumkerk en Museumapotheek en niet te vergeten het Distillerie-museum waar alle benodigdheden om te distilleren (1890-1958) nog aanwezig zijn. Daarnaast zijn er nog al die fraai gerestaureerde huizen en de stadspoort en al die andere dingen die Oud Rekem zo uniek maken."

"Om dit streefdoel te bereiken zullen er vele evenementen bezocht worden door de vrijwilligers, waar de bezoekers hun e-mailadres en GSM-nummer achter kunnen laten om hen op de dag van de beslissing (24mei) te kunnen bereiken om te stemmen. Ook zijn er vrijwilligers welkom die met de PC en zeker met Excel goed overweg kunnen", laat Wilfried Geraerts P.R. en Communicatieverantwoordelijke van de Gemeente Lanaken nog weten.

Na de volksvergadering ging het richting brasserie 'Het gerechtgebouw' om de dorstigen te laven en verder door te praten over al die initiatieven. Wellicht zijn er na het innemen van het geestverrijkend vocht nieuwe ideeën ontstaan.

Mocht u zich ook willen engageren in deze laatste fase van de verkiezing dan kunt u altijd terecht op het GSM nummer 0475/959514 of stuur een mail naar koen.stouten@lanaken.be en voor alle verdere informatie en om de strijd op de voet te volgen www.oudrekem.be

In Oud Rekem rekenen ze op u.

Auteur: Arnold Roberts

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Info-meeting voor grensarbeiders

Ingestuurd door Paul Vanderhoeven
13/04 Op woensdag 7 mei om 19.30 uur vindt in het OC Parochiezaal Neerharen (Kasteelstraat 3 Lanaken-Neerharen) een infomeeting plaats voor grensarbeiders.Op de agenda staat:- Voortgang juridische procedures- Blijft de hypotheekrente aftrekbaar in …

extern paasfeest ziekenzorg lanaken smeermaas

Ziekenzorg Lanaken/Smeermaas viert paasfeest

Ingestuurd door Guy Bijnens
12/04 Op donderdag 10 april jl. vond in het Cultureel Centrum van Lanaken de paasviering van ziekenzorg CM plaats. Voor deze gelegenheid hadden de kernleden de grote zaal feestelijk aangekleed met paasattributen en in de gebruikelijke gele …

extern sportkamp kinderboerderij 7 8 9 april

Sportkamp op de kinderboerderij

Ingestuurd door Nancy Reisz
10/04 Tijdens dit sportkamp maakte negentien kleuters van 5 jaar kennis met de beestige bewoners van de mooie kinderboerderij van Lanaken.Alle boerderijdieren waren aanwezig: geiten, schapen, kalkoenen, herten, ezels, konijnen, kippen, koeien, het …Meest gelezen in lanaken
Het weer in Lanaken
Vandaag Licht bewolkt 11,7 ° regen 0,20 mm
Morgen Betrokken 9,9 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lanaken
Bollen Mia
Bollen Mia
87 jaar
gestorven op 11/04/2014
in LANAKEN
Snellings Jeanne
Snellings Jeanne
96 jaar
gestorven op 06/04/2014
in LANAKEN
Meer
Wachtdiensten in Lanaken
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Lanaken
Meer immo