Special Olympics in Hasselt en Genk (video)

special olympics in hasselt en genk

Van 1 tot en met 4 juni strijden 3.200 atleten en 1.200 coaches in Limburg voor medailles in 17 sporttakken en één demonstratiesport, het tennis. De 30ste editie van de Special Olympics vindt immers plaats op een tiental verschillende locaties in Hasselt en Genk.

“Aan de Special Olympics (SO) nemen mensen deel ouder dan 8 jaar, met een verstandelijke beperking”, legt SO-directeur Eddy Beckers uit. “Uiteraard zorgen we er ook voor dat deze mensen in hun clubs geregeld op een goede manier kunnen oefenen. Voor hen is dat pure ontspanning en vaak vinden ze het competitieve element zelfs bijkomstig. Hier is deelnemen echt belangrijker dan winnen.”

De openingsplechtigheid vindt op 1 juni plaats op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Op 4 juni worden de SO afgesloten met een slotceremonie op het Stadsplein van Genk. Op 1 juni starten daar een 100-tal lopers die de olympische fakkel van Genk naar Hasselt zullen brengen.

Onder meer de Grenslandhallen en de parking van Racing Genk - en dus niet één van de voetbalvelden - zullen worden gebruikt voor wedstrijden triatlon, wielrennen, badminton, enzovoorts.

Er staan ook een rist nevenactiviteiten op de agenda. Zo is er een kunsttentoonstelling met een honderdtal werken en kunnen de deelnemers een gezondsheidsprogramma doorlopen waarin mondhygiëne, zicht, gehoorschade en andere zaken aan de orde zijn.

Om alles gerealiseerd te krijgen zijn dagelijks 1.500 vrijwilligers nodig. Mensen die willen meewerken als vrijwilliger kunnen zich inschrijven via www.specialolympics.be. Inschrijven kan nog tot 11 maart.

Bekijk hier de reportage van TV Limburg:

auto s rijden honderden meters tegen richting in op e313 video

Auto's rijden honderden meters tegen richting in op E313 (video)

10/04 Een automobilist die donderdag rond 18.45 uur op de E313 van Lummen richting Hasselt reed, heeft een filmpje gemaakt van drie auto's die op de andere kant van de autosnelweg in de verkeerde richting reden. Een van de wagens reed eerst …

extern 180 kinderen en ouders genoten van een grappig en sappig verteltheater

180 kinderen en ouders genieten van grappig en sappig verteltheater

Ingestuurd door Opvoedingswinkel Hasselt
10/04 Afgelopen woensdag genoten 180 enthousiaste kinderen en volwassenen van de theatervoorstelling 'Knibbel Knabbel Knuis' in de Gildezaal. Het was een verteltheater om van te snoepen. Zowel groot als klein genoten van de gezonde ingrediënten van …

extern schotland op bezoek bij ziekenzorg cm sint lambrechts herk

Schotten op bezoek bij ziekenzorg CM Sint-Lambrechts-Herk

Ingestuurd door Josée Wolfs
10/04 Woensdag 9 april kwamen meer dan 100 zieken samen in Elckerlyc voor ons jaarlijks lentefeest.De mensen kregen ruim de tijd voor een gezellige babbel. Krentenmik, taart, lekkere koffie en frisdrank waren er in overvloed. Tussendoor kwamen enkele …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Helder 6,4 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 9,0 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Holsteyns Jos
Holsteyns Jos
77 jaar
gestorven op 08/04/2014
in HASSELT
Maris Maria
Maris Maria
90 jaar
gestorven op 07/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo