Dove en slechthorende kids kijken film in ‘voelstoel’

dove en slechthorende kids kijken film in voelstoel 2

Zeventien dove en slechthorende kinderen van het KIDS in Hasselt troepten gisteren samen in zaal 10 van Kinepolis. Met behulp van een ‘voelstoel’ werd het kijken naar een film voor hen plots een heel andere ervaring. Al begon de filmvoorstelling met een valse start.

Op het programma stond ‘Robin Hood’. “Omdat er toch wat decibels moeten geproduceerd worden, want anders hebben onze kinderen er niets aan”, legt juf Anja Vanhove uit. Een ‘voelstoel’ heeft kussens die het geluid van de film omzetten in trillingen. Het concept werd uitgevonden door Intro, een bedrijf dat evenementen, festivals, films en sportmanifestaties aangenamer maakt voor mensen met een handicap.

Mijn Restaurant

Maar een goed halfuur voor Robin Hood z’n pijlen op de kinderen zou loslaten, blijkt er letterlijk een kink in de kabel te zitten. “Een van onze kabels past niet op het nieuwe digitale systeem van Kinepolis”, zucht Maarten Luyts van Intro. Enkele minuten later is het euvel echter alweer verholpen - al werken de voelstoelen niet op volle kracht. Maar dat laatste lijkt de kinderen niet te deren. “Ze hebben dan ook erg uitgekeken naar deze filmnamiddag”, zegt juf Anja.

“Televisie kijken is voor hen niet altijd een pretje. Populaire programma’s moeten ze vaak aan zich laten voorbij gaan omdat er geen ondertiteling voor is. Zo hebben we enkele fans van ‘Mijn Restaurant!’ in de klas zitten, maar ze kennen eigenlijk slechts de helft van het hele verhaal. Vtm ondertitelt namelijk enkel de slecht verstaanbare zinnen. Ze krijgen dus niet alle informatie mee. Hierdoor is voor hen de wereld zwart en wit en zien ze geen nuances.”

Tweeënhalf uur later verlaten de kinderen zichtbaar tevreden de zaal. Al hadden er toch veel spijt dat de stoelen niet op volle kracht konden werken. “Ik vond het een mooie film, maar ik had wel wat moeite om de verhaallijn te volgen”, vertelt Jentl Comjaerts. Medeleerling Bo Jacobs knikt instemmend. “Maar ondanks dat technisch probleempje vond ik het een prachtige film!”

extern ziekenzorg viert 40 jaar

Ziekenzorg viert 40 jaar

Ingestuurd door Denise Nickmans
17/04 Op Palmzondag vierde ziekenzorg Kermt haar 40-jarig bestaan. Het was een fijne, gezellige feestdag, die begon met een lekker middagmaal voor de leden en kernleden van Ziekenzorg.Na de middag kwamen nog andere genodigden meevieren. Het St …

Twee auto's botsen in Hasselt

17/04 Twee auto's zijn donderdag rond 8.15 uur op de Kuringersteenweg gebotst. Eugene V. uit Glabbeek raakte lichtgewond. (mm)Mireille Maes

extern vzw banneuxwijk een vzw met wereld faam

Vzw Banneuxwijk: een vzw met wereldfaam

Ingestuurd door vital hermans
17/04 In januari werd vzw Banneuxwijk opgericht. Met veel goede moed werden er plannen gesmeed. Een van deze plannen was een wijkboekje uitbrengen.Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het moeilijkste was de naam, dus werd er een wedstrijd …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Helder 1,2 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 8,2 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
HELEVEN Sylvain
HELEVEN Sylvain
82 jaar
gestorven op 15/04/2014
in HASSELT
Noppen Yves
Noppen Yves
65 jaar
gestorven op 15/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo