Dove en slechthorende kids kijken film in ‘voelstoel’

dove en slechthorende kids kijken film in voelstoel 2

Zeventien dove en slechthorende kinderen van het KIDS in Hasselt troepten gisteren samen in zaal 10 van Kinepolis. Met behulp van een ‘voelstoel’ werd het kijken naar een film voor hen plots een heel andere ervaring. Al begon de filmvoorstelling met een valse start.

Op het programma stond ‘Robin Hood’. “Omdat er toch wat decibels moeten geproduceerd worden, want anders hebben onze kinderen er niets aan”, legt juf Anja Vanhove uit. Een ‘voelstoel’ heeft kussens die het geluid van de film omzetten in trillingen. Het concept werd uitgevonden door Intro, een bedrijf dat evenementen, festivals, films en sportmanifestaties aangenamer maakt voor mensen met een handicap.

Mijn Restaurant

Maar een goed halfuur voor Robin Hood z’n pijlen op de kinderen zou loslaten, blijkt er letterlijk een kink in de kabel te zitten. “Een van onze kabels past niet op het nieuwe digitale systeem van Kinepolis”, zucht Maarten Luyts van Intro. Enkele minuten later is het euvel echter alweer verholpen - al werken de voelstoelen niet op volle kracht. Maar dat laatste lijkt de kinderen niet te deren. “Ze hebben dan ook erg uitgekeken naar deze filmnamiddag”, zegt juf Anja.

“Televisie kijken is voor hen niet altijd een pretje. Populaire programma’s moeten ze vaak aan zich laten voorbij gaan omdat er geen ondertiteling voor is. Zo hebben we enkele fans van ‘Mijn Restaurant!’ in de klas zitten, maar ze kennen eigenlijk slechts de helft van het hele verhaal. Vtm ondertitelt namelijk enkel de slecht verstaanbare zinnen. Ze krijgen dus niet alle informatie mee. Hierdoor is voor hen de wereld zwart en wit en zien ze geen nuances.”

Tweeënhalf uur later verlaten de kinderen zichtbaar tevreden de zaal. Al hadden er toch veel spijt dat de stoelen niet op volle kracht konden werken. “Ik vond het een mooie film, maar ik had wel wat moeite om de verhaallijn te volgen”, vertelt Jentl Comjaerts. Medeleerling Bo Jacobs knikt instemmend. “Maar ondanks dat technisch probleempje vond ik het een prachtige film!”

auto belandt in gracht in wimmertingen

Auto belandt in gracht in Wimmertingen

21:00 Een koppel uit Kuringen is woensdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Luikersteenweg in Hasselt. Ter hoogte van Wimmertingen raakten ze met hun auto van de baan en belandden in een gracht. De gewonden zijn Willy H. (65) en Gerarda …

Kunstenaar Gidot stelt de kruisafneming ten toon

Ingestuurd door Annie Graulus
17:48 Update Jezus wordt van het kruis afgenomen in aanwezigheid van moeder Maria, Magdalena en een aantal van zijn volgelingen. Dit kunstwerk werd vervaardigd door de Hasseltse achterglasschilder Gidot die momenteel al zijn werken tentoonstelt in de …

extern ziekenzorg cm sint lambrechts herk 4

Ziekenzorg CM in de ban van WO I

Ingestuurd door Josée Wolfs
17:48 Update Naar aanleiding van de herdenking van WOI dit jaar kwamen heel wat ziekenzorgleden luisteren en kijken naar het verhaal over het leven van 100 jaar geleden. Het thema 'Van worteltaart tot oorlogskonijn', enthousiast gebracht door Gust Brants, …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Helder 12,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 14,0 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Paggen Jean-Marie
Paggen Jean-Marie
56 jaar
gestorven op 21/04/2014
in HASSELT
Favoreel Alice
Favoreel Alice
85 jaar
gestorven op 20/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo