Bubbels met gouden praline

bubbels met gouden praline 2

Een glas champagne, met daarin een praline met een laagje 22 karaats bladgoud: het luxueuze feestartikel van chocolatier Boon is sinds gisteren ook in Hasselt te koop. Vorige week lanceerde de Hasseltse chocolatier de nieuwigheid in New York. Eén gouden praline kost vijf euro.

“Het gaat om een chocolade kogel die gevuld wordt met een ganache van champagne en dan in bladgoud van 22 karaat gewikkeld wordt”, vertelt chocolatier Patrick Mertens. “Goud is overigens het enige metaal dat toegelaten wordt in voeding.”

Blinkende parel

“De blinkende parel wordt dan in een glas champagne gedropt. Het koolzuur in de champagne werkt meteen in op het bladgoud zodat je een extra bubbelend drankje krijgt waarin, na enkele minuten, stukjes bladgoud gaan zweven.”, aldus Mertens.

“Die kan je zonder probleem mee opdrinken. Als afsluiter van je glas heb je dan nog een heerlijk frisse chocoladekogel. Voor de feestdagen is dit een ideaal ‘specialleke’ en ook bij gouden bruiloften kan je dit perfect gebruiken.”

New York Times-gebouw

“We hebben op vraag van Toerisme Vlaanderen een lading van deze gouden kogels overgevlogen naar New York. Daar zijn ze op de 44ste verdieping van het New York Times-gebouw aan 450 gasten voorgesteld. En nu zijn ze in Hasselt in onze winkel te koop.” Eén gouden praline weegt 5 gram en kost 5 euro per stuk. Ze worden in een speciaal stolpje verkocht.

DJ
Foto SM

extern natuurpunt en oxfam wereldwinkel slaan opnieuw de handen in mekaar

Natuurpunt en Oxfam Wereldwinkel slaan opnieuw de handen in mekaar

Ingestuurd door Sandra Bamps
09/04 Natuurpunt Hasselt-Zonhoven organiseert samen met Oxfam Wereldwinkel op zondag 5 oktober voor de tweede keer een chocoladewandeling in Kiewit. De eerste editie was een voltreffer met meer dan 200 deelnemers . Dit smaakt dus naar meer!De …

extern rechtvaardig ontbijt kermt

Rechtvaardig Ontbijt in zaal Kermeta

Ingestuurd door ann cleenders
09/04 Ongeveer 270 mensen kwamen op zondag 30 maart naar zaal Kermeta voor een Rechtvaardig Ontbijt ten voordele van Broederlijk Delen.Een ontbijt, bereid door en verzorgd door 40 vrijwilligers, met eerlijke producten van dichtbij of veraf. Met de …

extern filmen met digitale spiegel reflex camera s 2

Filmen met digitale spiegelreflexcamera's

Ingestuurd door Paul Beckers
09/04 Donderdag 3 april was het clublokaal weer goed gevuld in Godsheide. Want heel wat nieuwsgierigen kwamen luisteren en vooral leren wat clublid Jan kon vertellen over het filmen met digitale spiegelreflexcamera's. Jan is een echte kenner op dat …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Helder 5,2 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 6,5 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Holsteyns Jos
Holsteyns Jos
77 jaar
gestorven op 08/04/2014
in HASSELT
Maris Maria
Maris Maria
90 jaar
gestorven op 07/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo