Afvalkunstenaar wil met verhakselaar meerijden in Hasseltse carnavalstoet

afvalkunstenaar wil met verhakselaar meerijden in hasseltse carnavalstoet

Afvalkunstenaar Toon Eerdekens is niet opgezet met de reactie van de Hasseltse schepen van evenementen Laurence Libert. Hij had het stadsbestuur voorgesteld om als eerste Belgische gemeente een plasticverbod in te voeren tijdens de jaarlijkse carnavalstoet.

"Zij is er niet voor te vinden omdat het stadsbestuur niet te betuttelend wil optreden bij carnaval. En omdat de reinigingsdiensten inspanningen leveren om meteen na de stoet de straten schoon te vegen. Dat is goed, maar dan ga ik vanaf nu al het plastic zwerfvuil in de stad verzamelen.

Tijdens de stoet rijd ik dan met een verhakselaar mee om het als plastic confetti uit te strooien. Dan ben ik er zeker van dat het tenminste wordt opgeruimd, nu blijft het overal liggen."

Milieucharters

De brief naar het stadsbestuur heeft wel vier andere schepenen wakker geschud. Rob Beenders en Valerie Del Re hebben Eerdekens geantwoord dat ze het op het volgende schepencollege zouden bespreken.

Michiel Liefsoens "steunde de oproep volledig" en wil kijken of het mogelijk is om acties in kleine stapjes door te voeren. Toon Hermans vond het een "schitterend idee" en wil nagaan of een plasticverbod past in de milieucharters die de stad afsluit bij zulke evenementen.

Lees ook: Afvalkunstenaar pleit voor carnaval zonder plastic.

RD

vrouw loopt stationsplein over met friet en belandt tegen voorkant van bus

Vrouw loopt stationsplein over met friet en belandt tegen voorkant van bus

21:13 Op het Stationsplein in Hasselt is zaterdagavond een vrouw gegrepen door een lijnbus terwijl ze de rijbaan overstak met een pak frieten. Het slachtoffer kwam erg hard tegen de voorkant en de spiegel van de bus terecht. Ze vecht nog alijd voor …

extern okra tuilt viert paasfeest

OKRA Tuilt viert paasfeest

Ingestuurd door Magda Massonnet
17:24 Update Op donderdag 10 april vierde OKRA Tuilt het jaarlijkse paasfeest in zaal De Biekaar. De feestelijk gedekte tafels waren een lust voor het oog met de gele primula's en servetringen in de vorm van een kuikentje. De leden werden ontvangen met een …

aantal daklozen in hasselt stijgt fors

"Aantal daklozen in Hasselt stijgt fors"

15:25 “Er hebben altijd mensen op straat geleefd, maar de afgelopen drie jaar merken wij in Hasselt toch een serieuze toename van het aantal dak- en thuislozen en dat baart ons zorgen”, zegt OCMW-secretaris Peter Vanaken in een reactie op de dakloze …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Helder 7,6 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 7,0 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Hustinx Jean
Hustinx Jean
83 jaar
gestorven op 10/04/2014
in HASSELT
Schoenaerts Jean-Pierre
Schoenaerts Jean-Pierre
90 jaar
gestorven op 09/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo