Afvalkunstenaar pleit voor carnaval zonder plastic

afvalkunstenaar pleit voor carnaval zonder plastic

Afvalkunstenaar Toon Eerdekens heeft de strijd tegen rondzwervend plastic nog niet opgegeven. Als nieuwe inwoner van Hasselt werpt hij een milieubewust voorstel richting stadsbestuur.

“Ik wil dat ze dit jaar carnaval zonder plastic organiseren”, zegt Eerdekens. Schepen van evenementen Laurence Libert denkt er niet aan het voorstel te volgen. “Carnaval is een feest waar we zo weinig mogelijk betuttelend willen optreden”, reageert hij. En ook carnavalisten wuiven het voorstel weg.

De Limburgse guerrillakunstenaar raakte bekend met zijn werken over afval en de consumptiemaatschappij. Bekend is zijn kunstproject waarbij hij in de hele provincie lege plastic flessen tegen paaltjes naast de weg nagelde.

“Hasselt zou er een goede beurt mee maken als propere stad. Plastic vergaat immers niet”, zegt Eerdekens. “Een appel, een folder of papieren confetti is niet erg, dat vergaat vroeg of laat wel. Daarom pleit ik voor een verbod op plastic in al zijn vormen tijdens de stoet.

Het zal Hasselt carnaval positief belichten en zelfs internationale weerklank bezorgen. En het zal, voor het eerst, zinloos afval publiekelijk ter discussie stellen. Rondzwervend plastic is de grootste milieuramp, maar niemand die dat wil beseffen.”

Zowel schepen van evenementen Libert als de carnavalsverenigingen zijn niet te vinden voor het voorstel, maar Toon Eerdekens blijft niet bij de pakken zitten en zet zijn actie tegen het plastic zwerfvuil onverminderd voort op zijn website.

Op Facebook heeft hij zopas een nieuwe groep opgericht: ‘Afval uitgegooid door Carnavalsstoeten is geen zwerfvuil... maar cultureel erfgoed’.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

speel mee in de videoclip van she s after my piano 2

Speel mee in de videoclip van 'She's After My Piano'

09/04 De Limburgse dancegroep 2 Fabiola is op zoek naar figuranten voor de videoclip van de hit 'She's After My Piano'. De opnames van die gloednieuwe clip gaan aanstaande maandag, 14 april, tussen 11u30 en 14u door in Circus Rose Marie Malter op …

extern natuurpunt en oxfam wereldwinkel slaan opnieuw de handen in mekaar

Natuurpunt en Oxfam Wereldwinkel slaan opnieuw de handen in mekaar

Ingestuurd door Sandra Bamps
09/04 Natuurpunt Hasselt-Zonhoven organiseert samen met Oxfam Wereldwinkel op zondag 5 oktober voor de tweede keer een chocoladewandeling in Kiewit. De eerste editie was een voltreffer met meer dan 200 deelnemers . Dit smaakt dus naar meer!De …

personeel hasselts pop uprestaurant trekt kleren uit video 2

Personeel Hasselts pop-uprestaurant trekt kleren uit (video)

09/04 Het VTM-programma 'Mijn pop-uprestaurant' is nog niet zo lang bezig, maar in het Hasseltse 'Spotlight' is het geld al op. Daar mogen de klanten echter niets van merken. Omdat er geen centen zijn voor de beloofde catwalk, moet het personeel maar …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Betrokken 5,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 9,2 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Holsteyns Jos
Holsteyns Jos
77 jaar
gestorven op 08/04/2014
in HASSELT
Maris Maria
Maris Maria
90 jaar
gestorven op 07/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo