Albanese rusthuisinbreker riskeert 30 maanden cel

30 maanden cel gevorderd voor albanese rusthuisinbreker

Een 22-jarige Albanees die momenteel in Aarlen ingeschreven staat en in de gevangenis verblijft, hangt een celstraf van 30 maanden boven het hoofd voor ruim 20 inbraken in rusthuizen en pogingen daartoe. De man verscheen vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank. Ondanks het feit dat er DNA van de man gevonden werd in het kantoor van een rusthuis en in een vluchtwagen, ontkende hij de diefstallen grotendeels.

Volgens het openbaar ministerie maakte de man deel uit van een bende die het gemunt had op rust- en verzorgingstehuizen in Limburg, Mechelen, Brugge en Aalst.

"De bende was actief tussen juni en augustus 2011. Er werd telkens een raam van de kantoorruimte opengebroken. Daarna namen ze de kluis of een geldkistje mee. Die werden buiten geopend met werktuigen die dezelfde nacht in tuinhuizen of garages in de buurt gestolen waren", aldus de Hasseltse procureur.

Blikje Red Bull

"De beklaagde is de enige die geïdentificeerd kon worden, omdat hij de inzittende was in een voertuig dat de politie controleerde. Zijn gsm lag ook in een gestolen auto en zijn DNA zat op een blikje Red Bull dat in de wagen lag. Zijn telefoontoestel werd meestal getraceerd in het gebied waar een diefstal gebeurde."

Toch beweerde de twintiger dat hij enkel gebeld werd door de anderen van wie hij de naam niet durfde te zeggen, omdat hij voor zijn eigen leven vreesde. Op 5 oktober volgt het vonnis.

Illustratie Photo News

spookrijders op pechstrook e313 achtervolgden elkaar

Spookrijders op pechstrook E313 achtervolgden elkaar

07:03 Zowel het rechercheteam van de Limburgse Wegpolitie als de federale gerechtelijke politie zijn en onderzoek gestart naar de drie spookrijders die donderdagavond over de E313 tussen Hasselt en Lummen scheurden. Ondertussen staat vast dat één …

spookrijders e313 nog niet geidentificeerd

Spookrijders E313 nog niet geïdentificeerd

11/04 Drie spookrijders die donderdagavond op de E313 tussen Hasselt en Lummen tegen de richting in op de pechstrook scheurden, zijn nog niet geïdentificeerd. De Limburgse wegpolitie en de federale gerechtelijke politie van Hasselt voeren …

extern het lente atelier op domein kiewit was een succes

Lente-atelier op domein Kiewit was een succes!

Ingestuurd door Marleen Ritzen
11/04 25 Deelnemers deden mee aan het lente-atelier tijdens de paasvakantie op domein Kiewit. Ze werden opgedeeld in 2 groepen, de ene groep ging in de ambertuin werken: de compost werd gezeefd en de vierkante meter tuintjes werden ingezaaid en …Meest gelezen in hasselt
Het weer in Hasselt
Vandaag Mist 5,4 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 8,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Hasselt
Hustinx Jean
Hustinx Jean
83 jaar
gestorven op 10/04/2014
in HASSELT
Schoenaerts Jean-Pierre
Schoenaerts Jean-Pierre
90 jaar
gestorven op 09/04/2014
in HASSELT
Meer
Wachtdiensten in Hasselt
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Hasselt
Meer immo