Moordverdachte Marijke Francis onder hypnose verhoord

moordverdachte marijke francis onder hypnose verhoord

Didier C. (44) en Kevin D. (19) blijven in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marijke Francis (21) uit Montenaken. Dat heeft de raadkamer van Hasselt gisteren beslist. Van een doorbraak in het onderzoek is nog geen sprake. Kevin D. werd inmiddels onder hypnose verhoord, hij is allesbehalve standvastig in zijn verklaringen. Bovendien blijven getuigen beweren dat zij Marijke in augustus, twee maanden na haar verdwijning, nog hebben gezien.

Didier C., de vriend van Marijke Francis, en Kevin D., haar buurjongen, verdwenen een maand geleden, op zaterdag 17 december, achter de tralies. Dat gebeurde onder meer na een verhoor van Kevin D.

De speurders wilden van de 19-jarige buurjongen weten wat hij enkele uren na de verdwijning van Marijke Francis op woensdag 29 juni deed in de buurt van het wachtbekken langs de E40. Zijn gsm was daar op dat ogenblik getraceerd. Kevin D. kwam toen met het verhaal op de proppen dat hij daar samen met Didier C. naartoe was gereden om het lichaam van Marijke te dumpen. En dat hij voordien toeschouwer was geweest van een tragisch voorval in het huis van zijn jonge buurvrouw.

Tijdens een hoogoplopende ruzie had Didier, aldus Kevin D., Marijke met haar helm op het hoofd geslagen. Maar de buurjongen verklaarde achteraf dan weer dan hij dat toch niet heeft gezien.

Raadsel

Zoekacties naar een spoor van Marijke Francis in het wachtbekken langs de E40 leverden alvast niets op. Aan de verklaringen van Kevin D. kan getwijfeld worden want in het onderzoeksdossier zitten gedetailleerde getuigenissen van mensen die beweren dat zij Marijke nog in augustus, twee maanden na haar verdwijning op 29 juni, nog hebben gezien. De vrouw had volgens hen nog voor haar verdwijning te kennen gegeven dat “zij weg zou gaan” en dat ze “haar nog zouden vinden”. Het blijft alsnog één groot raadsel wat de jonge vrouw uit Montenaken precies is overkomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de federale gerechtelijke politie van Hasselt.

Nancy Vandebroek

extern 650 fans voor a3 beton

650 fans voor A3 Beton

Ingestuurd door Nico Ambercht
07/04 Zaterdagavond genoten 650 fans van de nieuwe show van A3 Beton. De vierde editie van dit evenement overtrof ruimschoots de hooggespannen verwachtingen. In een paar jaar tijd groeide deze "try-out" uit tot een waar volksfeest in Gingelom.Met een …

extern kinderen van gbs de groeiboog beleven fantastische zeeklassen

Kinderen van GBS De Groeiboog beleven fantastische zeeklassen

Ingestuurd door Katrien Van Roosbroeck
06/04 De voorbije week trokken de kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar van Mielen-boven-Aalst op zeeklassen naar Nieuwpoort.Vijf dagen lang genoten de kinderen van boeiende uitstappen en leuke activiteiten. Het avontuur begon in de haven van …

overvallers moeten uitbater nachtwinkel 52 000 euro betalen

Overvallers moeten uitbater nachtwinkel 52.000 euro betalen

21/03 Een 30-jarige vrouw uit Kessel-Lo en haar 35-jarige ex uit Landen, die in oktober vorig jaar tot 3 jaar met uitstel en 4 jaar effectief werden veroordeeld voor een brutale overval op een nachtwinkel in Gingelom, moeten hun slachtoffers om en bij …Het weer in Gingelom
Vandaag Mist 6,4 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 7,4 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Gingelom

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd

Meer
Wachtdiensten in Gingelom
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Gingelom
Meer immo