Weekendwerknemers Ikea leggen werk neer

weekendwerknemers ikea leggen werk neer

Afgelopen weekend hebben de weekendwerknemers van het Ikea distributiecentrum in Winterslag het werk neergelegd. Ze willen 7,5 procent meer loon zoals hun collega’s die door de week werken. Inmiddels is een sociaal bemiddelaar aangevraagd.

“De wet op het toekennen van die 7,5 procent bestaat al van 2007”, zegt vakbondsafgevaardigde Domenico Sileo. “In de CAO staat dat we gelijkgesteld zijn met degenen die door de week werken. Maar toch hebben we 130 euro per maand minder en dat is niet eerlijk.”

Luc Nijs van de liberale vakbond ACLVB zegt in een reactie dat er al gesprekken zijn gevoerd met de directie. “Daar kregen we te horen dat 4,6 procent al eerder werd toegekend. De directie is bereid om die 2,9 procent bij te betalen. Maar daar zijn de werknemers niet akkoord mee. Ze willen hetzelfde loon als hun collega’s door de week. We erkennen de staking als vakbond.”

De directie van Ikea België bevestigt dat er sociale onrust is in het distributiecentrum in Winterslag. “Er is een sociaal overleg met de verschillende vakbonden”, zegt Nele Bouchier, woordvoerster van Ikea.

“We hebben ook contact opgenomen met het paritair comité en een sociale bemiddelaar aangevraagd. We volgen de stappen zoals ze gevolgd moeten worden bij een sociaal conflict. Over de inhoud hiervan communiceren we enkel intern.”

De 18 weekendwerknemers werken op zaterdag van 6 tot 18 uur en op zondag van 18 tot 6 uur. Of de actie ook gevolgen zal hebben voor de distributie deze week is nog niet duidelijk. In ieder geval hopen werknemers en directie nog voor het weekend tot een akkoord te komen.

400 nieuwe jobs bij h essers in genk

H.Essers schept 400 jobs in Genk

06:12 De Limburgse logistieke groep H.Essers creëert de komende vijf tot zeven jaar 400 nieuwe banen op zijn site aan de Transportlaan in Genk. Aanleiding is de uitbreiding van de farma-divisie, goed voor een investering van 50 miljoen euro. Op een …

extern jaarlijks paasbrunch in buurthuis de singel

Jaarlijks paasbrunch in buurthuis De Singel

Ingestuurd door Emine Sahin
17/04 Op zondag 6 april had het buurthuis De Singel, deelwerking vzw Rimo Limburg, zijn jaarlijkse Paasbrunch! Meer dan 90 bewoners waarvan 20 kinderen genoten van een gezellige en lekkere brunch! Na de brunch mochten de kinderen hun paaszakjes gaan …

extern rondleiding natuurhulpcentrum met buurtwerking waterschei

Buurtwerking Waterschei rondgeleid door Natuurhulpcentrum

Ingestuurd door Emine Sahin
17/04 Op woensdag 16 april hebben we met een groep van 45 bewoners vanuit het buurthuis de Singel, deelwerking vzw Rimo Limburg, een bezoek gebracht aan het Natuurhulpcentrum. We kregen in twee groepen een interessante rondleiding. Ouders-kinderen, …Meest gelezen in genk
Het weer in Genk
Vandaag Licht bewolkt 9,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 9,9 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Genk
CUCCIARRÈ Giuseppe
CUCCIARRÈ Giuseppe
74 jaar
gestorven op 15/04/2014
in GENK
PISKOR Richard
PISKOR Richard
65 jaar
gestorven op 14/04/2014
in GENK
Meer
Wachtdiensten in Genk
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Genk
Meer immo