Weekendwerknemers Ikea leggen werk neer

weekendwerknemers ikea leggen werk neer

Afgelopen weekend hebben de weekendwerknemers van het Ikea distributiecentrum in Winterslag het werk neergelegd. Ze willen 7,5 procent meer loon zoals hun collega’s die door de week werken. Inmiddels is een sociaal bemiddelaar aangevraagd.

“De wet op het toekennen van die 7,5 procent bestaat al van 2007”, zegt vakbondsafgevaardigde Domenico Sileo. “In de CAO staat dat we gelijkgesteld zijn met degenen die door de week werken. Maar toch hebben we 130 euro per maand minder en dat is niet eerlijk.”

Luc Nijs van de liberale vakbond ACLVB zegt in een reactie dat er al gesprekken zijn gevoerd met de directie. “Daar kregen we te horen dat 4,6 procent al eerder werd toegekend. De directie is bereid om die 2,9 procent bij te betalen. Maar daar zijn de werknemers niet akkoord mee. Ze willen hetzelfde loon als hun collega’s door de week. We erkennen de staking als vakbond.”

De directie van Ikea België bevestigt dat er sociale onrust is in het distributiecentrum in Winterslag. “Er is een sociaal overleg met de verschillende vakbonden”, zegt Nele Bouchier, woordvoerster van Ikea.

“We hebben ook contact opgenomen met het paritair comité en een sociale bemiddelaar aangevraagd. We volgen de stappen zoals ze gevolgd moeten worden bij een sociaal conflict. Over de inhoud hiervan communiceren we enkel intern.”

De 18 weekendwerknemers werken op zaterdag van 6 tot 18 uur en op zondag van 18 tot 6 uur. Of de actie ook gevolgen zal hebben voor de distributie deze week is nog niet duidelijk. In ieder geval hopen werknemers en directie nog voor het weekend tot een akkoord te komen.

extern bewoners maken van de rondpuntlaan een tijdelijk museum

Bewoners maken van de Rondpuntlaan een Tijdelijk Museum

Ingestuurd door Annelies HERMANS
11:37 Update Momenteel is er heel wat te zien in de Rondpuntlaan in Winterslag! De bewoners van een tiental huizen doen mee aan het project “Museum In Onze Straat” (MIOS) en toverden hun voorraam om tot een heuse museumwand. Met speciale tape maakten ze …

extern officieel startschot voor het project blueassist in genk

Officieel startschot voor het project BlueAssist in Genk

Ingestuurd door Dienst Sociaal Welzijn
22/04 Op dinsdag 22 april werd het officiële Genkse startschot gegeven voor het project BlueAssist in aanwezigheid van minister van Welzijn Jo Vandeurzen. BlueAssist wil personen met een beperking ondersteunen in hun communicatie met medeburgers, …

extern paaseierenraap in oud winterslag

Paaseierenraap in Oud-Winterslag

Ingestuurd door An Leirs
22/04 Naar jaarlijkse traditie stond op paasmaandag de enige echte paaseierenraap van vzw Vriendenkring Ons Tehuis op het programma.De kinderen van Oud-Winterslag stonden paraat om als eerste 'het gouden paasei' te vinden. Al werd iedereen beloond met …Meest gelezen in genk
Het weer in Genk
Vandaag Licht bewolkt 20,0 ° regen 0,00 mm
Morgen Regenbuien 17,7 ° regen 0,80 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Genk
CARBONE Angela
CARBONE Angela
79 jaar
gestorven op 20/04/2014
in GENK
NIJSSEN Mariette
NIJSSEN Mariette
83 jaar
gestorven op 18/04/2014
in GENK
Meer
Wachtdiensten in Genk
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Genk
Meer immo