'Water spoot uit de stopcontacten'

water spoot uit de stopcontacten 3

Kim Thijs (25) en Geoffrey Leurs (26) zijn niet te spreken over hun samenwerking met het failliete ARB Woningbouw.

“Het lijkt wel alsof het plan van de architect niet eens gebruikt werd. Er scheelt overal iets. Het huis is een meter te breed en een meter te kort, afvoerbuizen steken naast de muur, de trap staat verkeerd, het keldergat is te groot, een verkeerde verandadeur werd geplaatst, vensterbanken ontbreken”, zegt Kim Thijs.

En dat is nog maar een greep uit de bouwtechnische problemen. Het jonge koppel tekende het bouwcontract op 28 april 2005. ARB Woningbouw begon pas op 28 september 2006 met de werken, sinds eind januari 2008 woont het koppel eindelijk in het huis.

“Ze waren te druk bezig met het huis voor het VTM-programma ‘De Werf’ bleek achteraf. Daardoor hebben we anderhalf jaar met twee kleine kinderen in een vochtige caravan moeten wonen. Het contract schrijft voor dat de aannemer 25 euro moet betalen per dag dat hij het huis te laat oplevert. In ons geval liep die schadevergoeding op tot 7.000 euro, maar die zullen we nu wel nooit krijgen.”

Bedreiging

Tot overmaat van ramp was er een lek in de badkamer. “Het water spoot uit de stopcontacten en de elektrische leidingen zijn gesmolten. Ze hebben meermaals de badkamervloer opgebroken om het probleem op te lossen”, zegt Thijs die haar woede maar met moeite kan bedwingen.

“Het ergste is dat we de bouwpremies voor de isolatie en regenwaterput niet kunnen aanvragen. De curator vindt ons dossier niet eens terug.”

Kim Thijs ging meerdere keren verhaal halen bij het bouwbedrijf, zonder resultaat. Daarop besliste het koppel de laatste schijf van 10.000 euro niet te betalen zolang de fouten niet allemaal opgelost waren.

“Na verloop van tijd ging Vic Van Hoof zich er zelf mee moeien. Hij belde verschillende keren naar mijn werk om mij uit te kafferen en te bedreigen: ik was volgens hem ‘het domste wijf van Genk’. Ik heb die gesprekken opgenomen, collega’s laten meeluisterenen en vervolgens een klacht ingediend bij de politie. Toen we dreigden met de rechtbank, zei hij: Doe maar, dat kunnen jullie toch niet betalen!"

genkenaar filmde onder rokken van collega s

Genkenaar filmde onder rokken van collega's

14:19 Een 42-jarige rokkengluurder uit Genk is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uren. De man had op zijn werkplek met een camera onder de rokken van vrouwelijke collega's gegluurd en filmpjes …

Nacht van de Ref groot succes

Ingestuurd door Arno Schepers
14:04 Update Zaterdagavond vond in Diepenbeek de 'Nacht van de Ref' plaats. De Bremfluiters stonden in voor de puike organisatie.Het dak van het O.C. in Rooierheide ging eraf toen dj Wes begon met zijn act. Eerder op de avond kwam Bluf optreden en alle …

extern fotoclub termien genk weer op kunst in termien

Fotoclub Termien Genk weer op Kunst in Termien

Ingestuurd door John Boutsen
09:59 Update Fotoclub Termien - of kortweg FCT - Genk was ook dit jaar weer van de partij tijdens Kunst in Termien.De tentoonstelling ging door in de schoolgebouwen van De Schom in het weekend van 12 en 13 april. Er waren heel wat exposanten die graag …Meest gelezen in genk
Het weer in Genk
Vandaag Regenbuien 11,1 ° regen 0,10 mm
Morgen Betrokken 9,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Genk
van de Vondervoort Jos
van de Vondervoort Jos
53 jaar
gestorven op 10/04/2014
in GENK
WERKX Pierre
WERKX Pierre
89 jaar
gestorven op 10/04/2014
in GENK
Meer
Wachtdiensten in Genk
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Genk
Meer immo