'Water spoot uit de stopcontacten'

water spoot uit de stopcontacten 3

Kim Thijs (25) en Geoffrey Leurs (26) zijn niet te spreken over hun samenwerking met het failliete ARB Woningbouw.

“Het lijkt wel alsof het plan van de architect niet eens gebruikt werd. Er scheelt overal iets. Het huis is een meter te breed en een meter te kort, afvoerbuizen steken naast de muur, de trap staat verkeerd, het keldergat is te groot, een verkeerde verandadeur werd geplaatst, vensterbanken ontbreken”, zegt Kim Thijs.

En dat is nog maar een greep uit de bouwtechnische problemen. Het jonge koppel tekende het bouwcontract op 28 april 2005. ARB Woningbouw begon pas op 28 september 2006 met de werken, sinds eind januari 2008 woont het koppel eindelijk in het huis.

“Ze waren te druk bezig met het huis voor het VTM-programma ‘De Werf’ bleek achteraf. Daardoor hebben we anderhalf jaar met twee kleine kinderen in een vochtige caravan moeten wonen. Het contract schrijft voor dat de aannemer 25 euro moet betalen per dag dat hij het huis te laat oplevert. In ons geval liep die schadevergoeding op tot 7.000 euro, maar die zullen we nu wel nooit krijgen.”

Bedreiging

Tot overmaat van ramp was er een lek in de badkamer. “Het water spoot uit de stopcontacten en de elektrische leidingen zijn gesmolten. Ze hebben meermaals de badkamervloer opgebroken om het probleem op te lossen”, zegt Thijs die haar woede maar met moeite kan bedwingen.

“Het ergste is dat we de bouwpremies voor de isolatie en regenwaterput niet kunnen aanvragen. De curator vindt ons dossier niet eens terug.”

Kim Thijs ging meerdere keren verhaal halen bij het bouwbedrijf, zonder resultaat. Daarop besliste het koppel de laatste schijf van 10.000 euro niet te betalen zolang de fouten niet allemaal opgelost waren.

“Na verloop van tijd ging Vic Van Hoof zich er zelf mee moeien. Hij belde verschillende keren naar mijn werk om mij uit te kafferen en te bedreigen: ik was volgens hem ‘het domste wijf van Genk’. Ik heb die gesprekken opgenomen, collega’s laten meeluisterenen en vervolgens een klacht ingediend bij de politie. Toen we dreigden met de rechtbank, zei hij: Doe maar, dat kunnen jullie toch niet betalen!"

extern officieel startschot voor het project blueassist in genk

Officieel startschot voor het project BlueAssist in Genk

Ingestuurd door Dienst Sociaal Welzijn
22/04 Op dinsdag 22 april werd het officiële Genkse startschot gegeven voor het project BlueAssist in aanwezigheid van minister van Welzijn Jo Vandeurzen. BlueAssist wil personen met een beperking ondersteunen in hun communicatie met medeburgers, …

extern paaseierenraap in oud winterslag

Paaseierenraap in Oud-Winterslag

Ingestuurd door An Leirs
22/04 Naar jaarlijkse traditie stond op paasmaandag de enige echte paaseierenraap van vzw Vriendenkring Ons Tehuis op het programma.De kinderen van Oud-Winterslag stonden paraat om als eerste 'het gouden paasei' te vinden. Al werd iedereen beloond met …

Kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel op hun 'paasbest'

Ingestuurd door jempi trippaers
22/04 Naar aloude traditie verrasten de kleutertjes van de St.Jozefsschool Hoevenzavel rond de feestdag van Pasen hun brede aanhang met een spetterende 'kunsttentoonstelling'. En het moet gezegd: de tientallen aanwezigen van nieuwsgierige ouders en …Meest gelezen in genk
Het weer in Genk
Vandaag Regenbuien 9,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Licht bewolkt 10,1 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Genk
CARBONE Angela
CARBONE Angela
79 jaar
gestorven op 20/04/2014
in GENK
NIJSSEN Mariette
NIJSSEN Mariette
83 jaar
gestorven op 18/04/2014
in GENK
Meer
Wachtdiensten in Genk
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Genk
Meer immo