Freinetschool is mee met het verkeer

Ingestuurd door Freinetschool 'Op Stelten'

De eerste graad van Freinet Op Stelten kent weer wat meer van het verkeer. Tijdens ons project rond verkeer zagen de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar dat de politie boetes uitdeelde net voor de school. Allen daarheen! We waren net op tijd en zagen de agent in volle actie.

Even later parkeerde er een mevrouw achter de agent, op onze busparking! Wij mochten vertellen wat ze fout deed. Nadat de agent vertelde dat een boete €50 kost, ging de dame heel snel haar wagen verplaatsen.

Maar wat gebeurde er toen? Een andere auto parkeerde recht voor onze schoolpoort! “Dat is erover!”, riep één van de kinderen, “dat is echt gevaarlijk!” De agent gaf ons helemaal gelijk en stapte op de mevrouw af. Muisstil was het op dat moment… De oude vrouw was zich van geen kwaad bewust en excuseerde zich voor iedereen. Had zij even geluk dat wij in een goede bui waren en ze nog net op tijd een boete van € 200 (ja, jullie lezen dit goed!) kon ontwijken.

Hierna legden we nog even de “voorrang- van- rechts- regel” uit aan de agent en hij vertelde dat wij heel goede chauffeurs gaan worden. Jong geleerd is oud gedaan! Daarnaast gingen we ook nog op verkeersbordentocht, staken we zelf een fiets in elkaar en kregen we een rondleiding in het politiebureau van Maasmechelen.

Omdat heel wat chauffeurs veel te hard rijden aan onze school, hangt er sinds kort ook een snelheidsmeter langs de weg. We hopen dat automobilisten de zone-30 zullen respecteren zodat we veiliger kunnen oversteken aan ons zebrapad.

We ronden ons project af met een tentoonstelling. Als echte gidsen zullen we elke bezoeker een volledige uitleg geven over ons project en het verkeer. De ultieme afronding van een heel leuk project! Wat een ervaring! Meer info en foto’s vind je op onze website.

De eerste graad

Meer info: http://www.freinetopstelten.be

Galerij

extern keienverzamelaars op geologisch onderzoek aan de maas

Keienverzamelaars op geologisch onderzoek aan de Maas

Ingestuurd door Tonino Di Pietrantonio
08/04 Een degelijk natuurbeleid heeft nood aan wetenschappelijke kennis. In Limburg wordt deze kennis samen met vrijwilligers verzameld en samengebracht onder de paraplu van de “Limburgse Koepel voor Natuurstudie”, kortweg LIKONA. LIKONA telt …

extern faldera het kleuterkoor van muzemix doet de opening van watt ever

Faldera doet de opening van WATT EVER!?

Ingestuurd door Gil Géron
08/04 Sinds vorig jaar is Muzemix een koor rijker. Naast Famuuz, het popkoor voor volwassenen, het jongerenkoor NooTuitgang en ZaZoe, het kinderkoor, steekt Sofie Brockmans ook energie in een kleuterkoor. Kleuters vinden het heerlijk om te zingen. …

vluchtende gangster zwemt zuid willemsvaart over

Vluchtende gangster zwemt Zuid-Willemsvaart over

08/04 De lokale politie van de zone Maasland heeft gisternamiddag een klopjacht gehouden op één van de vier Zammouri-broers, de beruchte Maaslandse 'Dalton Broers'. De verdachte moest nog een celstraf uitzitten, maar kon op een spectaculaire manier …Meest gelezen in dilsen-stokkem
Het weer in Dilsen-Stokkem
Vandaag Licht bewolkt 14,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 16,3 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Dilsen-Stokkem
SEVERIJNS Maria Hubertina
SEVERIJNS Maria Hubertina
82 jaar
gestorven op 05/04/2014
in STOKKEM
Dirven Nelly
Dirven Nelly
80 jaar
gestorven op 04/04/2014
in STOKKEM
Meer
Wachtdiensten in Dilsen-Stokkem
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Dilsen-Stokkem
Meer immo