Visser schakelt advocaat in na boete van politie

De stad Beringen gaat een nieuw reglement opstellen voor nachtvissen. Tot 31 mei is er - tijdens de paaitijd - een visverbod, daarna moet het reglement klaar zijn. De discussie laaide afgelopen week opnieuw op toen de politie drie ‘nachtvissers’ op de bon gooide. Een van hen ontkent in alle toonaarden en gaat gerechtelijke stappen ondernemen.

Dinsdagnacht heeft de politie tijdens een controle aan de Paalse Plas drie vissers een proces-verbaal gegeven voor verboden nachtvissen en kamperen. Tenten en visgerief werden in beslag genomen. “Ik ben voor 6.000 euro materiaal kwijt”, zegt Dré Vanherle uit Koersel. “Terwijl ik helemaal niet aan het vissen was maar gewoon lag te slapen om bij zonsopgang mijn lijnen uit te werpen.”

Barbecue

Op 15 juni 2009 keurde de gemeenteraad een reglement goed om het vissen aan de Paalse Plas in goede banen te leiden: met een verbod op overnachten, kamperen of barbecueën aan de Plas. Die beslissing schoot de karpervissers in het verkeerde keelgat. Daarop volgde in september een overleg tussen vissers en stad.

“Afgesproken werd dat we een club zouden oprichten die controle op het vissen zou uitoefenen”, zegt Willem Cuypers, secretaris van die club Meervissers. “In afwachting van een aanpassing van het reglement, zou tijdelijk een gedoogbeleid gevoerd worden. Dat hield in dat we wel mogen kamperen aan de Plas. Let wel: we zijn tegen nachtvissen. Maar in de zomer overnachten in je tent om bij zonsopgang aan de slag te gaan, moet kunnen.”

Gewekt

Niet dus, stelde Dré Vanherle uit Koersel vast. “Ik werd even voor middernacht gewekt door de politie. Ik lag in mijn tent en was helemaal niet aan het vissen. Mijn lijnen lagen niet in het water en waren droog. De agenten beweerden niet op de hoogte te zijn van een gedoogbeleid maar gewoon het politiereglement toe te passen. Ik heb een advocaat ingeschakeld.”

Vandalisme

“Wij hebben de vraag gesteld of er een gedoogbeleid gevoerd wordt”, zegt politiechef Bertie Hamaekers. “Geen sprake van, hoorden we als antwoord. We kregen als opdracht te controleren omdat er herhaaldelijk klachten waren over vandalisme en vernielingen.”

extern sport anders het enthousiasmen zei genoeg

Sport anders!, evenement voor andersvaliden

Ingestuurd door André Caubergs
14:50 Update De jaarlijkse 'Sport anders!'-dag op 17 april bracht dit jaar ook weer veel kleur in het dagelijkse leven van de andersvaliden. De stedelijke adviesraad andersvaliden met de medewerking van de sport en jeugddienst hadden, net als de vorige …

extern natuurpunt geeft informatievergadering over kruiden en etenswaren

Natuurpunt geeft informatievergadering over kruiden en etenswaren

Ingestuurd door lambert reynders
17/04 17 april ging in het melkhuisje in Beringen-Mijn een informatie vergadering doorover etenswaren, kruiden, gewassen, dieren. Dit was een inleiding op de dag van het park die op 18 mei zal doorgaan in Beringen-Mijn.Men kon er proeven van …

auto van wit gele kruis vier keer beschoten

Auto van Wit-Gele Kruis vier keer beschoten

17/04 De politie van Beringen is een onderzoek gestart naar een schietincident in de Steenstortstraat in Beringen. In de nacht van maandag op dinsdag werd in de straat geschoten op een auto van het Wit-Gele Kruis die tegenover het huis van een …Meest gelezen in beringen
Het weer in Beringen
Vandaag Licht bewolkt 15,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Regenbuien 19,4 ° regen 0,10 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Beringen
Vancluysen Gusta
Vancluysen Gusta
90 jaar
gestorven op 03/04/2014
in BERINGEN
Thijs Henri
Thijs Henri
90 jaar
gestorven op 02/04/2014
in BERINGEN
Meer
Wachtdiensten in Beringen
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in Beringen
Meer immo