Ondanks natte zomer toch stijging deelname aan Asserse jeugdactiviteiten

Ingestuurd door Jo Geraerts

Net zoals de sportdienst en de kinderopvang Peter Pan werden ook bij de jeugddienst van de gemeente As deze zomer de beste beentjes voorgezet. In beide zomermaanden werden naast speelstraten, speelpleinwerking, grabbelpasactiviteiten ook uitstappen voor de tieners georganiseerd. Voor alle leeftijdscategoriën werd een uitgebreid en gevarieerd programma opgemaakt. Dit alles was ondenkbaar zonder de hulp van talrijke enthousiaste vrijwilligers en geëngageerde vakantiewerkers.

1 beeld vervangt 1000 woorden… Met deze zin in ons achterhoofd beperken we ons verslag tot enkele cijfers en leuke weetjes, en plaatsen we zoveel mogelijk sfeerbeelden.

Speelpleinwerking
Gemiddeld 75 kinderen aanwezig gedurende 6 weken. Als topdag, met 134 ingeschreven kinderen, noteren we 13 juli… De dag waarop ook de bekende kinderwensenkermis plaatsvond. Een 30-tal vrijwilligers en medewerkers spaarden kosten noch moeite en zetten een heus pannenkoekenfestijn en piratenfeest op het programma. Ook het afsluitende kinderfestival werd zeer gesmaakt! Voor deze speciale activiteiten werden dan ook veel inschrijvingen genoteerd.
Nu maar uitkijken naar de nieuwe lokalen in het nieuwe vrijetijdsgebouw!

Tienerwerking
Een tweetal jaar geleden vroegen we ons nog af hoe we die tieners nu eindelijk konden mobiliseren om deel te nemen aan de tieneractiviteiten. Onder impuls van de hardwerkende tienerwerking groeide het deelnemersaantal explosief de laatste jaren. Momenteel kunnen we cijfers voorleggen waar andere gemeenten en zelfs steden een puntje aan kunnen zuigen. Zo gingen we met 52 tieners paintballen en kon het kartcircuit in Horenberg een 40-tal tieners verwelkomen. Als klap op de vuurpijl organiseerde de tienerwerking voor de eerste keer een vette schuimparty. Het jeugdhuis daverde op zijn fundamenten toen de 70 aanwezigen de keel openzetten.
Opgelet! Het zit er nog niet op… op 4 november trekken we met z’n allen naar Halloween Bellewaerde! Tot dan!

Grabbelpas
De grabbelpasactiviteiten zijn al jaren een gevestigde waarde. Zo goed als iedereen van de lagere school heeft er wel al eens kennis mee kunnen maken, de één al meer als de ander. Ook dit jaar noteerden we weer heel wat inschrijvingen. Vooral de pretparken waren zeer geliefd. Daar reisden we dan ook steeds met een volle bus naar toe.

Speelstraten
Er wordt geïnvesteerd in de speelstraten, niet alleen kopen we nieuw materiaal, ook op gebied van promotie proberen we te innoveren. Met resultaat zien we nu. Gemiddeld bezochten 40 kinderen op maandag of donderdag de speelstraten, wat een stijging betekent van 5 kinderen per dag. Vooral de speelstraten in de gemeentelijke basisschool in Niel zijn zeer geliefd met soms tot 75 aanwezigen. We zijn natuurlijk zeer tevreden dat onze inspanningen deze mooie resultaten met zich meebrengen.

Via deze weg willen de jeugddienstmedewerkers, haar vakantiewerkers en haar vrijwilligers alle ouders van harte bedanken voor het vertrouwen!

Galerij

extern lentefeest ziekenzorg as niel 2

Lentefeest bij Ziekenzorg as-niel

Ingestuurd door mariella sieborgs
11/04 Na een korte bezinning werden we vergast op een optreden van The Dalton Gang. Vele Nederlandstalige meezingers, zeg maar schlagers uit lang vervlogen tijd, overspoelden de aanwezigen. Wat volgde was een heerlijk menu dat geserveerd werd door de …

extern reserven k niel sk kampioen seizoen 13 14 2

Reserven K. Niel SK Kampioen seizoen '13-'14

Ingestuurd door Jan Baeten
09/04 "Eindelijk!", moeten ze bij het bestuur van K. Niel SK gedacht hebben. Ondanks enkele mooie ereplaatsen de afgelopen seizoenen was het toch alweer van het seizoen 1998-1999 geleden dat één van de seniorenploegen kampioen speelde! Toen was het de …

extern het aldegondisklokje interviewt hasan en zeynep

Het Aldegondisklokje interviewt Hasan en Zeynep

Ingestuurd door FELIX BERGERS
07/04 De oudheidkundige en culturele kring Sint-Aldegondis is zopas begonnen aan de 33° jaargang van haar tijdschrift Het Aldegondisklokje. Fernand De Cleene, die acht jaar lang eindredacteur en drijvende kracht was, vond in Raymond De Laeter een …Het weer in As
Vandaag Licht bewolkt 15,3 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 14,5 ° regen 0,00 mm
Meest gelezen in binnenland
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in As
Vanclooster Constant
Vanclooster Constant
83 jaar
gestorven op 25/03/2014
in AS
Vesters Guy
Vesters Guy
82 jaar
gestorven op 18/03/2014
in AS
Meer
Wachtdiensten in As
Bekijk de wachtdiensten
Powered by Hebbes.be Immo in As
Meer immo