«Met pijn in het hart»

Print

Guy Hellers doorgestuurd bij Standard

BR>
LUIK - Standard is niet langer de club waar voetballers zich thuisvoelen. De club die enkel nog in naam echt 'Luiks' is, verwierf zich de laatste tijd een bijzonder kwalijke reputatie als dumpingsmachine van voetballers met een eigen opinie. Dat mochten Dimitri de Condé, Dirk Medved, Stijn Haeldermans en co onlangs nog aan den lijve ondervinden. Gisteren werd duidelijk dat ook Guy Hellers niet langer gewenst is op Sclessin. De Luxemburger zal niet meer voor de Rouches uitkomen.

De vermoedelijke aanleiding is een onderhoud van eind vorige week. Guy Hellers nam toen zijn volle verantwoordelijkheid als kapitein op zich en probeerde, gesteund door de voltallige spelersgroep, samen met Roberto Bisconti en Didier Ernst een aantal wrevels, veel onvrede en conflictsituaties met trainer Ivic uit te praten. Ook Luciano D'Onoffrio was bij dit onderhoud aanwezig. Wat bedoeld was als een gesprek tussen volwassenen om de bestaande problemen op te lossen, ontaardde in een voor Guy Hellers verrassend resultaat. De voorbeeldige clubspeler kreeg er te horen dat de clubleiding zijn aanwezigheid bij Standard na zestien jaar trouwe dienst niet langer als een noodzaak beschouwt. Sindsdien daagde de Standard-kapitein niet meer op voor de dagelijkse trainingen.

Visie


Guy Hellers had gisteren in de namiddag een gesprek met Andre Duchene en Luciano D'Onoffrio. De conclusie zal bij de veelgeplaagde Standard-supporters ongetwijfeld voor heel wat commotie zorgen. Mister Standard himself verlaat de vereniging waar hij in het begin van de jaren tachtig debuteerde en waar hij zeventien jaar lang symbool stond voor een onvoorwaardelijke trouw aan zijn club. Terwijl in Luik gewacht werd op de training van het Marokkaans nationaal elftal, verliet Guy Hellers met gebogen hoofd het secretariaat. «Ik verlaat Standard met pijn in het hart», zei hij gelaten. «Maar een andere oplossing was er niet meer. De sportieve visie over de uitbouw van de ploeg en de manier van werken van de huidige directie en mijzelf zaten absoluut niet meer op dezelfde golflengte. Ik wil niet natrappen, verwijt ook niemand iets. We gaan ook niet als vijanden uit mekaar. Maar voor mij is het genoeg geweest. De beslissing werd genomen in onderling overleg en met het volledig akkoord van beide partijen. Mijn contract wordt volledig gerespecteerd en uitbetaald en ik krijg de vrijheid om vanaf vandaag naar een andere werkgever uit te kijken.»
Tomislav Ivic schoof elke verantwoordelijkheid van zich af. «Ik ben hier slechts een bediende in dienst van de club», zei de man die meer dan ooit ter discussie staat. «Hellers is mij vorige week komen opzoeken. Hij heeft zijn gedacht gezegd over wat de spelers en hij vonden dat moest veranderen. Dat loopt niet noodzakelijk parallel met mijn idee.»