Jongeren werken mee aan Social Soccer-project

Print

Jongeren werken mee aan Social Soccer-project

Houthalen-Helchteren -

Woensdag 29 juni wordt om 13.30 uur het nieuwe, grote soccerveldje naast sporthal Lakerveld officieel in gebruik genomen. De bekroning van een samenspel tussen diverse disciplines binnen de gemeente.

Initiatiefnemers Khalid Assecour en Mustafa Aytar vonden gehoor voor hun plan, waarvan ze het idee opdeden in Nederland.

“Creëer een aantrekkelijke sportveldje waar de jeugd zich kan uitleven en je dringt zo de overlast van zich vervelende straatjongeren terug. Dat is de onderliggende gedachten van dit ‘Social Soccer-project’”, vertelt Khalid Assecour.

Zijn collega-schepen Mutafa Aytar steunt zijn opvatting: “Niet alleen bieden wij aantrekkelijke opvang voor rondhangende jeugd, het project is ook nog eens gerealiseerd via sociale tewerkstelling. Ongelooflijk hoe deze vanuit CVBA Industria betrokken jongeren aan dit project hebben gewerkt.”

Onderdeel van de opening is een wedstrijd tussen het schepencollege en de jeugd. Aftrap tegen tien over twee. Bedoeling is om op termijn ook een soccerveld in Meulenberg te realiseren

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio