Kiewit overspoeld door Amuse

Print

Kiewit overspoeld door Amuse

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt -

Hasselt organiseerde zondag voor de vierde keer 'Amuse', het culinair parkfeest op het Domein Kiewit.

Op het programma showcooking met bekende tv-koks zoals Sofie Dumont en Ann Peeters. De kok van het Hasseltse Taratata Christoph Smets stond ook achter het fornuis in het park.

Wie moe of gewoon lui was kon zich vleien in de hangmatten of de klaarstaande ligzetels.
Voor deze editie werkten de koks vooral met producten uit eerlijke handel. Dat kan ook van lokale boerderijen zijn. Carlo Simons en Noureddin Banali van ‘Food and Friends’ (bekend van Benefiet Akram) en Bibiche Kilula vertegenwoordigden de Marokkaanse en Congolese keuken. Rik Venken van de Levensboom bewees dat je ook zonder vlees (h)eerlijk kan koken.
Wie van koffie hield kon zich meten met de Belgisch Kampioen koffieproeven, Roel Driesen. Hij liet u aan zijn 'slow coffee' stand genieten. Chocolatier Holle Bolle en Jacques Verstraeten toverden met lokale producten en Wim Leurs waagde zich aan de Thaise keuken. Het parkfeest is een wervelende culinaire wereldshow. Talloze hapjes van uit alle windstreken werden aangeboden voor slechts 1 euro.

Kinderen wandelden door het smaaklabo van professor Gobelijn, bijgestaan door Jommeke. Maar ze mochten ook gaan jammen of zich laten grimeren. De Chiroleiding van Wimmertingen voorzag leuke spelletjes over eerlijke handel.
Op het terrein klonk gospelmuziek van Filadelfia Gospelkoor horen. Toubabcouta verzorgde djembé en Grupo Surupana liet ons genieten van muziek uit Peru. Zionyouth, bekend van de Gentse Feesten, bracht roots Reggae.
Tientallen standhouders boden de bezoekers de gelegenheid om hun eerlijke en lokale producten te leren kennen zoals de Oxfam Wereldwinkel, Ethiquable, Biosano, EVA, Puur Limburg, de Jambrouwerij, bierfirma Krico, Loonse Stroop, het Jessenhofke, de Ijsboetiek en bakkerij Van Brabant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio