H. Essers en Medec Benelux winnen Leeuw van de Export 2013

Print

H. Essers en Medec Benelux winnen Leeuw van de Export 2013

Hasselt-Centrum

Hasselt -

In een afgeladen volle schouwburg van het CCHa verzamelden dinsdagavond het kruim van de Vlaamse ondernemers voor de uitreiking ven de zo begeerde Leeuw van de Export. De organisatie Flanders Investment & Trade, afgekort FIT, bekroont jaarlijks twee bedrijven die zich hebben onderscheiden door hun exportbeleid.

Een prijs gaat naar een onderneming met minder dan 50 werknemers, de andere naar een groter bedrijf.

De beoordeling gebeurt niet alleen op basis van naakte cijfers. De 35 kandidaat-ondernemingen worden ook gescreend op geografische diversificatie, financiële performantie, marketingtools, innovatie en duurzaam ondernemingschap. Er werden 6 bedrijven weerhouden, drie in elke categorie: brouwerij l. Huyghe, Medec Benelux, Vermeiren Princeps voor de kleinere ondernemingen en ADB, H. Essers en Punch Powertrain bij de grotere bedrijven.
Minister-president Kris Peeters moest forfait geven en de overhandiging overlaten aan Gouverneur Reynders. Hij haalde uit de gouden enveloppen de winnaars Medec Benelux en het Limburgse H. Essers tevoorschijn.

Het is geen toeval dat deze toch wel prestigieuze prijzen in Limburg werden uitgereikt. Met de organisatie wil het Flanders Investment & Trade onze provincie extra in de kijker zetten en het Stategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat ondersteunen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio