Kwaliteitsvolle avondschool op Campus VanEyck

Print
Maaseik -

HET CTT LIMBURG BEHAALT DIPLOMA KWALITEITSVOLLE ORGANISATIE

Op donderdag 24 januari werd aan het CTT Limburg (GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) het certificaat ‘kwaliteitsvolle organisatie’ overhandigd door Jan Vlamynck, zaakvoerder van het private consultingbureau Kabinet.

Na een begeleiding van ongeveer anderhalf jaar heeft men bewezen een kwaliteitsvolle schoolorganisatie te zijn. Met behulp van het zandloperkwaliteitssysteem bepaalden de laureaten op een betrokken en analytische wijze hun strategische en operationele doelen. Ze vertaalden deze ‘gewenste situatie’ in een concreet actieplan. Dat actieplan werd uitgevoerd door de diverse medewerkers en opgevolgd door diverse externe audits.

Dit certificaat geeft aan dat deze organisaties werken volgens de principes van een kwaliteitssysteem die ook gelden binnen de private sector. Het wordt uitgereikt voor een periode van 2 jaar.

Het CTT Limburg is een centrum voor volwassenenonderwijs met verschillende vestigingsplaatsen in Limburg

Het CTT biedt diverse opleidingen aan die de cursisten een troef meer in handen geeft om hun arbeidspositie te behouden of te verbeteren, die hen klaarstoomt tot beroepsactiviteit en zo een meerwaarde kan bieden voor omliggende bedrijven of werkzoekenden en die bijdragen tot een goede integratie in de maatschappij.
Zo biedt het CTT Limburg vestiging Maaseik o.a zorgkundige, mode, informatica, koken, NT2, Frans, Engels, Spaans, Italiaans, lassen en schrijnwerkerij aan.

Het CTT Limburg heeft vestigingsplaatsen in Genk, Waterschei, Bree, Maaseik, Neeroeteren en Eisden.

Certificatie op basis van gerealiseerd actie en grote participatie van het team

Het afleveren van een kwaliteitsvolle dienstverlening is de kernopdracht van alle organisaties. Vandaar dat wij “good practices” wensen te belonen indien alle parameters hiertoe gerealiseerd zijn.

Enkel indien de organisatie erin slaagt de volledige kwaliteitscyclus met succes (het CTT Limburg realiseert 86% van haar actieplan) af te ronden, komt deze school in aanmerking voor het verkrijgen van het kwaliteitscertificaat “KWALITEITSVOLLE ORGANISATIE”. Daarnaast is de betrokkenheid van de medewerkers een belangrijke parameter om te kunnen concluderen dat de kwaliteitszorg ingeslepen is in de organisatie.

Dit kwaliteitslabel duidt aan dat permanent, gestructureerd en systematisch aan kwaliteit gewerkt wordt. Dit certificaat duidt dan ook aan dat deze organisaties inzake integrale kwaliteitszorg de vergelijking aankunnen met de private sector.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio