Eén vierkante meter...

Print

Eén vierkante meter...

Hasselt -

... dat is de eigenzinnige naam van een platform voor creatievelingen van allerlei genres. De vierkante meters waren zondag 22 april uitgezet in de oude jeneverstokerij van Smeets in de Raamstraat. Initiatieneemsters Mitsy Sleurs en Annemiek Hamelink keken toe en zagen dat het goed was.

Ruim 34 deelnemers kregen hun symbolische vierkante meter vloer toegewezen. Op die kleine oppervlakte toonden zij hun werken of demonstreerden zij hun kunsten. “Wij streven naar een maximum aan kwaliteit en creativiteit per m². De deelnemers worden uitgedaagd hun stand zo aantrekkelijk mogelijk in te richten en vandaag kan je zien of de deelnemers daar in geslaagd zijn,” luidde het.

De organisatie hoeft geen winst te boeken. Deelnemers betalen voor hun vierkante meter 25 euro. Na aftrek van de kosten kiezen ze een goed doel om het overschot aan te schenken. De mogelijke doelen zijn “Zonnedekentjes” (kunstig versierde dekentjes voor langdurig zieke kinderen), "Sant’Egidio" (een wereldwijd vertakte christelijke gemeenschap die maaltijden bedeelt) en het "Mobiele School-project" in Zuid Amerika van Arnoud Raskin.

De oude gebouwen van Smeets liepen goed vol en het was soms aardig drummen om je via de smalle doorgangen en trappen een weg te banen. Maar het was beslist de moeite om het te wagen. De bezoekers kregen een brede waaier aan variëteit voorgeschoteld, zowel in deelnemers als in disciplines.

Naast bekende namen uit de ‘handmade’-wereld, konden ze ook kennis kunnen maken met nieuw talent uit eigen land maar ook van over de landsgrenzen. Ze vonden er handgemaakte artikelen van vilt, stof, keramiek en papier, tot hout, zilver en glas. Bovendien demonstreerden en verkochten de makers hun werk zelf.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio