Dag van de mensenrechten op de Stedelijke Humaniora

Print

Dag van de mensenrechten op de Stedelijke Humaniora

Dilsen-Stokkem -

Ook dit schooljaar organiseerde de vakwerkgroep levensbeschouwelijke vakken een nieuwe editie van de “Dag van de mensenrechten” op 8 maart. Met deze dag willen we vooral de leerlingen informeren en sensibiliseren rond dit thema.
De leerlingen van alle jaren kregen gedurende de hele dag een mix aangeboden van informatieve workshops, afgewisseld met meer ludieke inleef/werkvormen.

De leerlingen van de eerste graad wisselden een film over het apartheidsregime in Zuid-Afrika af met diverse activiteiten. Zo stonden onder andere het bananenspel, wereldbingo, vooroordelenkoffer, verteltheater, Damiaanactie en werelddans op het programma.
De leerlingen van de tweede graad combineerden een film met percussie, een workshop rond Amnesty International of Welzijnszorg of ervaarden “live” hoe het voelt in een rolstoel te zitten of blind je weg te zoeken in het gehandicaptenintegratiespel.
De leerlingen van 4F zorgden tijdens de pauzes nog voor een leuk extraatje. Zij verkochten Fair Trade producten. De heerlijke sapjes, chips,…waren in een mum van tijd uitverkocht.
De leerlingen van het vijfde jaar gingen op inleefdag. ’t Kempken en de Meander in Stokkem waren twee voorbeelden van plaatsen waar onze vijfdejaars die dag een handje toestaken.
De zesdes tot slot bezochten Breendonk en het Joods Museum van België.
Het was een leuke dag die zijn doel niet miste. Uit de reacties van onze leerlingen achteraf kon je duidelijk afleiden dat de solidariteit ten aanzien van acties en organisaties in verband met mensenrechten vast en zeker is gegroeid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio