Dommelslag weer open na 6 miljoen euro investeringen

Print

Dommelslag weer open na 6 miljoen euro investeringen

Neerpelt -

Meer dan 1000 m² hedendaagse waterrecreatie

Vanaf dit weekend is zwembad Dommelslag weer open. Het complex is bijna verdubbeld in omvang en kende een complete gedaanteverwisseling. Er is een aantrekkingspool bijgekomen voor elke leeftijdsgroep: een wellnesscentrum voor volwassenen en senioren, een spectaculaire glijbaan voor de jeugd, een waterspeeltuin voor de jongste bengels en een buitenbad voor de warme zomerdagen.

Ook de cafetaria verandert grondig en wordt een Rest-eau-Café®. Alles samen gaat het om een investering van ruim 6 miljoen euro. Het oorspronkelijke complex kostte 7,5 miljoen euro. Tijdens het openingsweekend van 18 en 19 februari wordt Dommelslag in een kermissfeertje ondergedompeld en er zijn prijzen en kortingen te winnen.

Bezoekers kunnen dit weekend eendjes vissen in de waterspeeltuin en de warme lagune, "pak de flosh" in de wildwaterbaan, een supergroot waterkasteel in het sportbad en een behendigheidsparcours in het golfslagbad. Er is voor de kleintjes ook een speurtocht; zij moeten op zoek naar Rob de rob en Karen de krab.

Het hoort allemaal bij de feestelijke opening. De tweede al, want zwembad Dommelslag opende in juni 2003 als een 5 badencomplex, met een snel sportbad en recreatiebaden die vooral inspeelden op de zwemwensen van families. Het is het ook eerste Vlaamse openbaar zwembad dat onder de vorm van een publiek-private samenwerking (PPS) is ontwikkeld. Deze samenwerking tussen de DV Pelt (de gemeenten Overpelt en Neerpelt) en de Groep S&R is een succesverhaal. De nieuwe uitbreiding moet deze successtory bestendigen en versterken.

Nieuwe aantrekkingspool voor elke leeftijd

Voor de volwassenen en senioren werd een wellnesscentrum bijgebouwd. Het omvat een panoramische en een Finse sauna, een hammam en een Turks stoombad, een voetbad, een extra whirlpool en een relaxruimte met openhaard. Voor de jongeren is er een sensationele glijbaan. Hij kreeg de naam "Slingerling", een naam bedacht door Rune Vanendert uit Overpelt. Deze glijbaan is de laatste ontwikkeling op het gebied van spectaculair en toch veilig glijden. Je kan er – met of zonder banden – vanaf een hoogte van maar liefst twaalf meter afdalen en genieten van het bochtenwerk, de versnellingen en lichteffecten. Ze is ca. 110 meter lang. Voor de jonge bengels is een waterspeeltuin voorzien. Een waaier aan interactieve spelen garandeert waterpret voor kleuters en jongere kinderen.

Buitenbad

Helemaal nieuw is het buitenbad voor een frisse plons tijdens de warme zomermaanden. Dit bad wordt het verlengstuk van het binnenaanbod. Alle leeftijden komen er aan hun trekken. Rond het buitenbad wordt een terras aangelegd waar je kan zonnen en relaxen. Bij goed weer kunnen de buitenwanden van het nieuwe gedeelte open zodat je vrij van binnen naar buiten kan lopen. Het bijzonderste aan dit openluchtbad is dat het water in een reservoir geborgen kan worden, waardoor het niet afkoelt zoals een gewoon openluchtbad. Daardoor kan het buitenseizoen in Dommelslag een stuk langer duren dan elders. Oftewel: "de zomer duurt het langst in Dommelslag".

Rest-Eau-Café

In het uitgebreide zwemcomplex moet ook de innerlijke mens extra verzorgd worden. Daarom is er een groot zwemmersterras bijgekomen waar je in zwemkledij kan eten en drinken. De 'droge' horeca is uitgebreid en versterkt met buitenterrassen. Deze liggen wat lager en hebben een mooi uitzicht op de nieuwe buitenspeeltuin. Meteen werd ook het aanbod opgewaardeerd tot een heus Rest-eau-Café® met een uitgebreide kaart en suggesties aan democratische prijzen.

Oppervlaktes

Oorspronkelijk: 725 m² - uitbreiding: buitenbad: 231 m² - totaal: 1049 m²

waterspeeltuin: 52 m²

wellnessgedeelte; 41 m²

lengte glijbaan: 112 m

Integrale toegankelijkheid en gezondheid

In het ontwerp voor de uitbreiding werd gestreefd naar een zo hoog mogelijke integratie van de voorzieningen voor andersvaliden. Hieromtrent werd dan ook rekening gehouden met het advies uitgebracht door het toegankelijkheidsbureau, bevoegd voor de provincie Limburg.

In de luchtbehandelinginstallatie voor de uitbreiding zijn verscheidene mechanismen ingebouwd om de luchtkwaliteit optimaal te garanderen. Ook astma- en COPD patiënten zullen van het zwembadklimaat weinig hinder ondervinden.

Ook investeren in milieu en mensen

S&R Pelt investeert ook in milieutechnologie. De gebruikte stroom zal 100 % groen stroom zijn. Deels komt het van een leverancier, maar ook wordt de mogelijkheid onderzocht om op de parking zonnepanelen te plaatsen die dan voor een deel voor de elektriciteitsvoorziening zullen zorgen. Het gebruikte water zal door S&R Pelt zelf voor een groot deel gefilterd worden zodat dit opnieuw kan gebruikt worden.

Tenslotte brengt de uitbreiding ook extra tewerkstelling met zich mee. Het gaat om 5 voltijdse equivalenten, wat toch mooi meegenomen is in deze economisch minder gunstige tijden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio