Lenteprijs is seizoensopener van windhondenrennen

Print

Foto: André Caubergs

Beringen - De Kempische Vereniging voor Windhonden Beringen opende met de Lenteprijs het seizoen van de windhondenrennen.

Het terrein Ter Beek lag er weer verzorgd erbij voor de start van het nieuwe seizoen. Dit dankzij de vrijwilligers maar zeker door Jef Buys die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet om het terrein te onderhouden. Het terrein in orde, een blij weerzien met de vele kameraden uit binnen- en buitenland. En zodoende kon men starten met de keuring van de honden. Voor elke wedstrijd controleert een dierenarts of de honden fit zijn. Ondertussen was de renleider samen met een jurylid het terrein nog even aan het controleren. Maar ook hier was iedereen zeer gerust in, Jef had trouwens om 6u30! zijn ronde nog gedaan. De ‘haas’ werd opgesteld, en zo kon men dan om 11u starten met de wedstrijd.
Voor deze Internationale wedstrijd waren 67 honden uit België, Duitsland en Nederland ingeschreven. De sprinters, Whippets, Greyhounds, Afghanen, Salukis en Sloughis renden, wanneer het hok opengezet werd, achter de haas aan. De baancommissarissen die verspreid op de 345m lange baan staan, houden alles nauwlettend in het oog. Soms is het echt millimeterwerk om te zien wie als eerste over de finish komt. Na de kwalificatiewedstrijden volgen dan nog de finales.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio