Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Boon Hasselt heeft primeur in Limburg met roze chocolade zonder kleurstoffen

"De perfecte chocolade voor bij een glas champagne of als begeleider bij blauwe kazen"

Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt -

Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd.

Hoe komt de nieuwe Ruby-chocolade aan zijn roze kleur? Chocolatier Patrick Mertens van Boon: “Na hun oogst worden cacaobonen gefermenteerd. Ze worden afgedekt met een zeil waaronder de temperatuur ...