Familie start crowdfunding voor Maasmechels gezin dat huis verloor in brand

Print

Familie start crowdfunding voor jong koppeltje dat huis verliest in brand. Video: TVL

Maasmechelen -

De familie van Soeris Baidjoe en Jessica Mossa uit Maasmechelen is een crowdfundingactie gestart. Donderdag werd de pas gerenoveerde woning van het gezin met twee jonge kinderen volledig verwoest door een zware brand. Deze week zouden ze hun intrek nemen in hun nieuwe stulpje. “Ik heb hier geen woorden voor. We hebben hier vijf jaar aan gewerkt, en in één dag is alles weg.”

Soeris en Jessica waren donderdag net vertrokken, toen er brand uitbrak in hun woning in de Boeienaarstraat. De brand onstond in de schakelkast vlak achter de voordeur. Buren verwittigden de brandweer, die kon voorkomen dat het dak van de woning instortte. Toch konden ze niet verhinderen dat alle kamers in het pand brandschade opliepen. De pas geïnstalleerde keuken is nu volledig zwartgeblakerd, het plafond is vernield en verschillende ramen liggen aan diggelen.

Tot overmaat van ramp blijkt nu dat de verzekeraar niet zal tussenkomen. Door miscommunicatie bleek immers dat de verzekering niet in orde is. Tienduizenden euro’s aan schade die ze niet kunnen recupereren. De familie is daarom gestart met een crowdfundingactie. “Eigenlijk ben ik hier niet graag, maar je kan dit toch niet zomaar opgeven als je zo veel steun krijgt”, zegt Soeris.

Wie het jonge gezin financieel wil helpen, kan dat hier doen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio