Food

Geklungel om een ei te pocheren? Niet met deze tip van Nigella Lawson

Print
Geklungel om een ei te pocheren? Niet met deze tip van Nigella Lawson
Een eitje pocheren is geen sinecure. Zelfs voor de Britse kokkin Nigella Lawson was het vroeger een hele opgave, maar dat was voor ze haar hack toepaste. Sindsdien serveert ze enkel de perfectie.

In haar voetsporen treden? Dat kan heel simpel als je haar fameuze hack toepast, die ze uit de doeken doet in haar programma ‘Nigella: At My Table’ op de BBC. “Ik heb een plan uitgewerkt waardoor ik nu heel kalm ben als ik een ei moet pocheren”, klinkt het. De handleiding vind je na twee minuten in onderstaand filmpje.

Regel 1: Gebruik verse eieren uit de koelkast, dan behouden ze beter hun vorm.

Regel 2: Breek het ei in een zeefje en laat het waterige van het eiwit uitlekken.

Regel 3: Verplaats het ei voorzichtig in een kopje.

Regel 4: Voeg een theelepel citroensap toe en giet op het eiwit. Daardoor zal het ei de vorm nog beter behouden. Deze stap is cruciaal om het perfect gepocheerde ei te bekomen.

Regel 5: Leg het ei heel voorzichtig in een kom met warm water (80 graden Celsius) en verlaag de temperatuur. Maak dat je geen beweging ziet in het water.

Regel 6: Haal het ei er na een viertal minuten weer zachtjes uit en klaar.

Niet te missen