Food

Ontbijt en avondmaal ineen? Hier is de crossushi

Print
Ontbijt en avondmaal ineen? Hier is de crossushi

Foto: Twitter

Bij ons heb je al croissants opgevuld met chocolade of amandel, maar in de VS hebben ze een nieuwe variant bedacht, de crossushi. Daarin zit gerookte zalm, nori, gember en wasabi. Wordt het een trend in 2018 of toch maar liever iets om snel te vergeten, zoals heel wat Twitteraars lijken te denken?

De crossushi is een uitvinding van Mr. Holmes Bakehouse dat vestigingen heeft in Los Angeles, San Francisco en Seoul. Ze zijn de uitvinders van onder meer de cruffin, een combinatie tussen een croissant en een muffin, maar zijn nu dus met een hartige snack op de proppen gekomen.

De 'Californian croissant', zoals de nieuwigheid ook wordt genoemd, wordt dit keer opgevuld met gerookte zalm, nori, gember en wasabi, erbovenop komen wat sesamzaadjes en je kunt het in de sojasaus dippen die je er bij krijgt geserveerd.

Het is niet de eerste keer dat een croissant met iets hartig wordt gecombineerd, denk maar aan exemplaren met kaas of ham en kaas, maar op Twitter zijn er blijkbaar heel wat mensen die er niet meteen voor staan te springen. "Ik wil helemaal niet dat mijn croissant naar de zee smaakt", klinkt het onder andere.

 

Niet te missen