Food

Vergeet de donut, hier is de conut

Print
Vergeet de donut, hier is de conut

Foto: Instagram/ Chocolate Komberry Co

Donuts waren dé rage van het voorbije jaar, maar volgens Instagram is er alweer een nieuwe foodtrend op komst die de populariteit van de gewone donut ver achter zich zal laten. Een zelfverklaarde patissier uit Melbourne kwam op de proppen met de Conut, een mix van een donut met een croissant in hoornvorm die opgevuld wordt met roomijs.

Na de koffiedonut, de roze chocolade en de cronut waarbij een donut en croissant met elkaar versmolten worden, vult de conut het rijtje van populaire foodtrends aan. Op Instagram is de lekkernij, die een mix vormt van een donut met een croissant in hoornvorm en opgevuld wordt met roomijs, ondertussen een complete hype geworden.

De conut is een creatie van de zelfverklaarde patissier Leigh Allen, die in de donutbar Chocolate Komberry Co in het Australische Melbourne werkt. Het hoorntje bestaat uit 64 laagjes gebak, die met de hand gerold wordt voor het halfgebakken en halfingevroren wordt. Volgens de patissier neemt dit proces maar liefst 72 uur in beslag.

 

Nutella Conut

Een bericht gedeeld door Chocolate Komberry Co. (@chocolatekomberryco) op

 

 

Niet te missen